З Туреччини, куди, до речі, дозволено в'їжджати українським громадянам, сталася жахлива авіакатастрофа. Місцеві журналісти повідомляють, що на горі Артос (провінція Ван) розбився розвідувальний літак. В результаті аварії загинули п'ятеро співробітників служби безпеки та двоє пілотів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню турецького інформаційного агентства Anadolu.

Місце авіакатастрофи, фото: aa.com.tr
Місце авіакатастрофи, фото: aa.com.tr

За інформацією журналістів, авіакатастрофа сталася на горі Артос увечері в середу, 15 липня. Літак виконував розвідувальні польоти в провінціях Ван і Хаккарі.

Місце авіакатастрофи, фото: aa.com.tr
Місце авіакатастрофи, фото: aa.com.tr

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також відомо, що з'явилася реакція з турецького МВС. Так, глава міністерства внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що останній раз пілоти виходили на зв'язок приблизно в 22:45. Через 10 хвилин після цього літак зник з радарів.

Також варто нагадати, що в Росії рано-вранці 13 червня зазнав аварії легкомоторний літак Ан-2. Про це повідомили в прес-службі регіонального МНС. Катастрофа сталася на півдні Нижегородської області. У результаті аварії постраждало двоє людей, один з них загинув. На землі постраждалих і руйнувань немає. Інформація про аварію надійшла до екстрених служб 13 липня о 4:10 за місцевим часом (збігається з московським).

Літак впав у 400 м на захід від села Кистеньово, розташованого в 150 км на південь від Нижнього Новгорода. Для ліквідації наслідків залучалися сили та засоби: 21 чоловік, 8 одиниць техніки, в тому числі від ГУ МНС Росії по Нижегородській області: 6 чоловік, 2 одиниці техніки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Ірані назвали справжню причину авіакатастрофи літака МАУ. В іранському комплексі ППО, який збив літак Міжнародних авіаліній України, було порушено налаштування, оскільки раніше його переставляли.

Як повідомляв Знай.uа у Мексиці розбився літак з дітьми на борту - спалахнув, як сірник. Легкомоторний літак марки Cessna розбився в штаті Чіуауа на півночі Мексики.

Знай.uа писав, в Кривому Розі осиротіла мати загиблої при катастрофі літака десантника запалила 49 лампад, ридає уся Україна - "Мама всіх Ангелів ІЛ-76".