Населення нашої планети приблизно через 44 роки почне скорочуватися, і після досягнення піку 9,7 млрд людей у 2060-х роках, й вже до кінця сторіччя впаде до 8,8 млрд. На жаль, Україна увійшла до числа країн світу, де до 2100 року очікується скорочення населення на 50% і навіть більше.

Про це стало відомо завдяки даним групи дослідників з 24 вчених на чолі з доктором Крістофером Мюрреєм і професором Стейном Воллсетом з Вашингтонського університету в Сієтлі (США). Роботу вчених було опубліковано в британському медичному журналі The Lancet.

планета Земля, фото: catalogmineralov
планета Земля, фото: catalogmineralov

Вчені заявили, що населення України скоротиться до початку 22 століття до 17,55 млн осіб. Нагадаємо, що за даними Держстату України станом на травень 2020 року в нашій країні нарахували майже 42 мільйони громадян (не враховуючи тимчасово окуповану територію Криму).

Доктор Мюррей і його колеги заявили, що їхня робота йде врозріз з прогнозами ООН про те, що населення світу зростатиме до кінця століття. Але вони визнають, що в найближчі 40 років чисельність населення планети дійсно може збільшитися більше ніж на 2 мільярди чоловік. Більша частина цього зростання припаде на Африку на південь від Сахари, де рівень народжуваності вже високий.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Перенаселення, фото: gettyimages
Перенаселення, фото: gettyimages

Вчені прогнозують, що після 2064 року загальна кількість людей почне скорочуватися через глобальне зменшення народжуваності, оскільки все більше і більше країн стають модернізованими, а традиційна роль жінок як матерів і домогосподарок зникає.

За словами дослідників, коефіцієнт фертильності повинен бути рівний 2, щоб населення залишалося стабільним, і 2,1 - щоб воно збільшувалося. Так, згідно з прогнозами, коефіцієнт народжуваності серед населення світу буде таким: у середньому з 237 дітей на кожні 100 жінок знизиться до 166 дітей на кожні 100 жінок.

Експерти вважають, що в 23 країнах, чисельність населення скоротиться вдвічі і більше. Це Україна, Латвія, Сальвадор, Пуерто-Ріко, Ямайка, Об'єднані Арабські Емірати, Болгарія, Хорватія, Куба, Румунія, Польща, Андорра, Молдова, Сент-Вінсент і Гренадіни, Боснія і Герцеговина, Португалія, Тайвань, Японія, Сербія. Словаччина, Шрі-Ланка, Таїланд та Іспанія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, археологи розкопали усипальницю самої Клеопатри – мумій виявилося дві.

Як повідомляв Знай.uа краса вимагає жесть: історичні тренди в косметиці, які вбивали жінок.

Знай.uа писав, цар місячного затемнення — навіщо вавілоняни призначали правителя на одну ніч, і яка доля його чекала.