Середній розмір допомоги з тимчасової втрати працездатності за оперативними даними першого півріччя 2020 року склав 321,23 гривні. Це на 51,57 гривні або на 19,1% більше, ніж за той же період в 2019 році.

Середньоденний розмір допомоги по вагітності та пологах порівняно з минулим роком зріс на 15,8% – з 241,72 гривень до 279,8 гривень.

Допомога по вагітності та пологах надається в розмірі 100% середньої заробітної плати застрахованої особи.

Розмір допомоги з тимчасової непрацездатності залежить від тривалості страхового стажу і становить 50% середньої заробітної плати (якщо стаж не перевищує 3 років), 60% (при стажі від 3 до 5 років), 70% (від 5 до 8 років) і 100% (якщо стаж – понад 8 років або при наявності пільг згідно із законодавством).

Вагітна, фото: Pixabay
Вагітна, фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше ми писали, що питання аліментів, на жаль, є дуже гострим для багатьох українців. І якщо загальні обов'язки щодо неповнолітніх дітей є чимось добре відомим, то про те, що батьки мають обов'язки перед своїми дітьми, поки ті навчаються - знає мало хто. Так, згідно з українським законодавством, люди у віці до 23 років, які перебувають на навчанні, можуть вимагати матеріальної допомоги від своїх батьків.

Про це розповідає юрист Юлія Кулик на Facebook-сторінці Безкоштовна юридична допомога.

Якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення 23 років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу (ч. 1 ст. 199 СК України).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рахунки боржників заблокують миттєво, кого торкнуться зміни в банківській системі.

Як повідомляв Знай. ua, право на аліменти мають навіть повнолітні студенти.

Також Знай. ua писав, що стягнення аліментів у спрощеному порядку хто може отримати і що треба знати.