Заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук висловила думку стосовно того, що Верховна Рада, ймовірно, не встигне розглянути законопроєкт №2362 про навчання російською мовою в школах до 2023 року, який пропонує прийняти "слуга" Максим Бужанський.

Про таке вона сказала для видання "Цензор".

"Думаю, що до нього (законопроєкту Бужанського. – Ред.) навряд чи дійде черга щодо голосування, він восени вже не буде актуальним, тобто його не буде сенсу виносити на розгляд четвертої сесії парламенту. Якщо все ж він буде проголосований, то у мене відчуття, що буде багато голосів, щоб його відхилити більшістю голосів у залі", – сказала Кравчук.

Євгенія Кравчук, скріншот YouTube
Євгенія Кравчук, скріншот YouTube

Варто зауважити, що наразі у фракції "Слуга народу" немає єдиної позиції щодо розгляду даного законопроєкту. Зокрема, за словами нардепки Ірини Верещук, даний закон і зовсім слід відкликати.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

"У нас є стаття 10 Конституції, де чітко прописано, що державною мовою в Україні є українська. Також там говориться про те, як мають захищатися і російська мова, і мови інших нацменшин, які є в Україні", – нагадала вона.

А вже голова Комітету з питань гуманітарної та інформполітики Микита Потураєв, навпаки вважає, що законопроєкт потрібно виносити на розгляд парламенту.

"Це політичне питання: він не про освіту, не про науку... Нехай зал Ради раз і назавжди скаже своє вагоме слово", – сказав Потураєв.

Брагар, фото: Facebook
Брагар, фото: Facebook

Ще один депутат цієї фракції, Євген Брагар, який раніше осоромився своєю пропозицією пенсіонерці продати собаку, щоб оплатити комуналку, також виступив з підтримкою законопроєкту №2362, тому що він "захищає мовне різноманіття в Україні".

"Усередині фракції встановлено вільне голосування з цього приводу, тому в мене немає ніяких ілюзій щодо ймовірності прийняття цього законопроєкту", – написав він ув Facebook.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Лариса Ніцой заговорила про знищення українців: "Ці тварі…"

Як повідомляє портал "Знай.uа", Геращенко запропонувала Бужанському "помірятися язиками"- і це не те, що ви подумали

Також Знай.uа писав, що "cлуга народу" Бужанський потрапив у скандал з тухлою окрошкою - отруєні діти під крапельницями