Група депутатів фракції лівих сил у польському парламенті заявили, що РФ найближчим часом може спробувати атакувати Україну з окупованого Криму, щоб відновити постачання води на півострів.

Таку думку вони висловили під час прес-конференції в Сеймі, повідомляє Укрінформ.

"Ми побоюємося того, що було в 2014 році: Російська Федерація захоче розширити свою територію, оскільки найближче місце, де є питна вода, знаходиться на відстані 80 км вглиб континенту", – сказав депутат лівих Павел Крутул, який входить до комісії Сейму з питань оборони.

Також польський парламентарій з посиланням на українських і американських експертів підкреслив, що запасів води на Кримському півострові зараз є на місяць-півтора. Водночас там наголосили, що президент Польщі Анджей Дуда повинен скликати Раду національної безпеки країни, щоб обговорити це питання і надати підтримку Києву.

"Тому, я апелюю до президента про скликання Ради національної безпеки, щоб обговорити цю ситуацію, і, можливо, зробити якісь кроки, завдяки яким Україна могла б відчувати нашу підтримку", – заявив Крутул.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Водночас інший політик лівих Анджей Розенек також підкреслив, що ситуація в Криму вимагає дій перших осіб держави.

"Коли за нашим східним кордоном таке відбувається, то президент не може залишатися байдужим, він не може удавати, що проблеми немає", – додав він.

Варто зауважити, що нещодавно командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв заявив, що на території окупованого Криму знаходяться 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 вертольоти, 63 літаки, 684 одиниці військової техніки, 32 500 російських військовослужбовців. З них 11,5 тис. військових - сухопутного угруповання.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Путін готує удар по Україні з анексованого Криму - глава ВМС стривожив прогнозом

Як повідомляв Знай. ua, троє загинуло, інших поранено: бойовики накрили захисників Донбасу снайперським вогнем

Також Знай. ua писав, українські герої розбомбили російську базу та звільнили частину Донбасу – "Доставляли багато клопоту"