У середині липня ціни на кавуни на українському ринку набагато вище, ніж у цей же період минулого року. Зростання вартості сезонної ягоди пов'язують у першу чергу з несприятливою погодою, а також тривалим карантином. Про це повідомляє телеграм-канал "Народний ревізор".

"З початку липня фермери знизили ціну на кавуни в середньому на 42%. Коригувати ціни у бік зниження вони змушені під тиском сезонного збільшення пропозиції, тоді як попит як на внутрішньому ринку, так і з боку експортерів залишається досить стриманою. Виробники вже сьогодні готові вести відвантаження кавуна за ціною 3-5 грн/кг ($0,11−0,18/кг)", - йдеться в повідомленні телеграм-каналу.

Треба сказати, що навіть попри досить різке здешевлення, вартість кавунів в цьому сезоні, в середньому на 31% вище, ніж за аналогічний минулорічний період.

Кавуни, скріншот: YouTube
Кавуни, скріншот: YouTube

Раніше ми повідомляли, що названий фрукт, який по кишені кожному українцю. Банан на початку липня став найдешевшим фруктом з доступних на українському ринку. Імпортований фрукт виявився дешевше кавуна, і значно доступніше яблука. Середня роздрібна ціна на банан в Києві становила 27,2 грн/кг.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Ми спостерігаємо таку ситуацію вперше за останні роки, і головною причиною є холодна весна, яка призвела до втрат урожаю ягід і фруктів і затримала сезон їх дозрівання в середньому на 7-10 днів, а також зниження врожаю яблука в Україні та Європі в цілому минулого року", – зазначив економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільгоспорганізації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Нагадаємо, на оптових ринках в Україні через стрімке зростання пропозиції картопля нового врожаю істотно подешевшала.

Як повідомляв портал Знай.uа, повені в західних регіонах України можуть призвести до подорожчання овочів по всій країні.

Також портал Знай.uа писав, в Україні різко злетять ціни на продукти.