Російські окупанти вже третій день поспіль не дають українській стороні проводити пошук пораненого українського військовослужбовця, який досі перебуває в "сірій зоні" в районі селища Зайцеве.

Про це повідомили на офіційній Facebook-сторінці Операції об'єднаних сил.

Варто зауважити, що напередодні бойовики вчергове порушили усі моральні та гуманітарні норми і обстріляли трьох військовослужбовців, які мали здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, який підірвався на міні поблизу пункту Зайцеве. Щоправда, наші воїни зробити це не зуміли - ворог відкрив вогонь на ураження зі стрілецької зброї.

"Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. В цю мить противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Внаслідок ворожого вогню військовий медик – загинув, одного військовослужбовця було поранено, а ще один – отримав бойове травмування", - раніше повідомляли в штабі ООС.

Військові, фото: Міноборони
Військові, фото: Міноборони

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Наразі з'ясувалося, що українські військові і досі не можуть провести пошуки пораненого героя та загиблого медика, адже окупанти безпідставно зривають будь-які спроби провести перемовини.

"Українська сторона спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що сьогодні під час чергових перемовин через СММ ОБСЄ з представниками російсько-окупаційних військ, в черговий раз не були досягнуті домовленості, щодо пошуку та евакуації нашого пораненого захисника. Ворог постійно безпідставно не дає проводити пошукові заходи", - наголошують військові.

Наразі УС СЦКК наполягає на проведені самостійного пошуку представниками української пошукової групи "Евакуація 200", до складу якої увійдуть вісім чоловік, спільно з саперами та медиком. Вони перебуватимуть без зброї та будуть одягнені в білі костюми та світловідбиваючі жилети.

Скріншот допису

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ворог відкрив вогонь: на Донбасі медик рятував бійця ЗСУ та загинув сам

Як повідомляв Знай. ua, Путіна вже тіпає від Зеленського: "Обіцяв вирішити"

Також Знай. ua писав, Резніков спрогнозував повернення Донбасу: "Займе мінімум 25 років"