Мешканці Бендянска Запорізької області після сильного шторму на Слобідці в Азовському морі побачили страшну картину – 60 тонн морських рослин, викинутих на берег.

Водорості немов "вишикувалися" в одну суцільну перешкоду, яка не дає туристам пройти до води. Комунальні служби намагалися розчистити прибережну територію в районі провулку Матросова від зелених водоростей.

На це заняття було витрачено дуже багато сил і енергії, адже працівники буквально все робили вручну. Справа в тому, що там кам'яний берег і спецтехніка просто не може проїхати.

прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz
прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz

За словами місцевих жителів, незважаючи на те, що водорості – загальна біда, дуже мало слободян брали участь у ранковому прибиранні та допомагали комунальникам.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Варто відзначити, що в Бердянську протягом усього року ведеться робота по розчищенню пляжів. Комунальники звільняють прибережну територію від водоростей, які бердянці охрестили зеленої напастю.

прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz
прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz

Фахівці відзначають, що єдиний дієвий спосіб боротьби з цими морськими рослинами – прибирання.

прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz
прибирання водоростей, фото pro.berdiansk.biz

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на пляжах українських курортів туристи скаржаться на велику кількість медуз. Їх виявили у Маріуполі, Бердянську, Кирилівці, Приморську, Счастливцеве і інших популярних місцях відпочинку.

Як відзначають експерти, в Чорному і Азовському морях загрозу відпочиваючим може представляти медуза-корнерот, яка досягає в діаметрі 60 сантиметрів і більше.

Як повідомляв портал Знай.uа, нещодавно в мережі з'явилося кумедне відео з українськими відпочиваючими в Кирилівці, на якому можна побачити, як люди розтирають тіла медузою, напевно, замість мочалки.

Також портал Знай.uа писав, що в Бердянську з'явилася бабуся, яка щоранку забирає на одному з пляжів і приводить його в порядок. Пенсіонерці зараз 75 років, і те, що вона робить – гідне поваги. До речі, за це жінка ніколи не бере грошей, навіть якщо їй пропонують.