Напевно у кожного на дачі росте пишний кущ червоної смородини. Грона ягід, які грають в променях сонця немов коштовності, ароматні та досить кислі на смак, пише foodandmood.

Смородина, pxhere

Що стосується поживних і лікувальних властивостей, то смородина є однією з найцінніших ягідних культур. Однак, її рідко використовують у свіжому вигляді, так як в ній міститься не мало кислоти.

Як відомо, перші ягоди смородини починають збирати наприкінці червня, а тривалість сезону триває практично все літо.

Як вибирати

При покупці червоної смородини слід звернути увагу на сухі та цільні ягоди, без запаху бродіння. Смородина не зберігається довго, але відмінно зберігає всі свої корисні властивості при заморожуванні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Смородина, pxhere

Корисні властивості червоної смородини

Для серця і обміну речовин

У червоній смородині дуже багато заліза, яке так потрібне судинам, а ще калію, який благотворно впливає на серце та виводить з організму зайву рідину, не дозволяючи з'являтися набрякам і мішків під очима.

До того ж, червона смородина провокує виведення з організму надлишків солей.

Також ця ягода діє як жовчогінний, жарознижувальний та протизапальний засіб. Завдяки високому вмісту пектинів, виводить з організму ще й холестерин.

Смородина, pxhere

Для травлення

Червона смородина викликає апетит і сприяє засвоюваності тваринного білка. Також вона збільшує перистальтику кишечника.

Проте, існують протипоказання до вживання цієї ягоди: її сік протипоказаний при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, при гострих гастритах і гепатитах, а також при зниженому згортанні крові, у тому числі при гемофілії.

Як вживати червону смородину

З червоної смородини готують соуси до м'ясних і рибних страв, варять желе, мармелади, додають у смузі та печуть пироги. Готують чудові морси, варять компоти та киселі. Також її заморожують на зиму.

Млинці зі смородиною, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у середині липня ціни на кавуни на українському ринку набагато вищі, ніж були в цей же період 2019 року.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували простий рецепт ароматного варення з відходів фруктів.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати мармуровий пиріг з ягодами.