У липні настає друга хвиля нарощування листя полуниці, а також відростання нових ріжків та закладка нових квіткових бруньок. Друга половина літа – найбільш вдалий час, щоб подбати про майбутній врожай. Як правильно потрібно доглядати за полуницею пише supersadovnik.

Полуниця, pxhere

Обрізка старого листя полуниці

Видаліть з грядки бур'яни та вуса полуниці. Акуратно обріжте все старе листя, намагаючись не пошкодити сердечка та молоді листочки. Рекомендується не спізнюватися з цією процедурою, так як з відростанням молодого листя знадобиться більше часу та старанності. До того ж, хвороби та шкідники можуть перейти на нове листя полуниці.

Видалити засохле листя та всі рослинні залишки з посадок: на них теж залишаються збудники хвороб. Якщо молоді листочки почнуть зморщуватися, деформуватися, це означає, що рослини заражені полуничним кліщем. Рекомендується обробити їх будь-яким препаратом від кліща (Актеллик, Клещевіт, Титовіт Джет або розчин колоїдної сірки).

Полуниця, pxhere

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як рихлити і удобрювати полуницю

Ретельно розпушіть грунт у міжряддях глибиною 10 см. Біля самих кущів рихлити глибоко не можна, щоб не пошкодити кореневу систему. Під час розпушування злегка окучуйте кущики, щоб додаткові корені опинилися під шаром грунту.

Також необхідно зробити підгодівлю. Для цього потрібно внести в грунт повне мінеральне добриво з мікроелементами. Розрахунок: 20-30 грам на 1 квадратний метр. Рекомендується використовувати спеціальні добрива для полуниці, які містять всі необхідні елементи в збалансованому вигляді. Добре підходить для цієї мети аммофоска. Необхідно уникати хлоромістких добрив. Відмінний результат дає внесення перегною. Після внесення добрив закладіть його у грунт.

Як поливати полуницю

Ретельно полийте врожай після внесення сухого підживлення. До кінця сезону тримайте грунт вологою, поливаючи рідко, але рясно. Вирізуйте знову вуса, які відростають. Своєчасне видалення вусів стимулює закладку нових квіткових бруньок.

Полуниця, pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що потрібно знати при використанні дріжджового підживлення огірків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у середині липня ціни на кавуни на українському ринку набагато вищі, ніж були в цей же період 2019 року.

Також "Знай.ua" писав, які таємні властивості таять в собі кавуни.