У цьому році студентам вперше довелося здавати зовнішнє незалежне тестування для вступу в магістратуру. Раніше воно проходило у форматі звичайного університетського іспиту.

При цьому Міносвіти тут же зіткнувся з критикою з боку студентів. Особливо серйозні проблеми виникли у людей, які зібралися вступати на магістратуру на юридичних факультетах. Після ЗНО по праву Міносвіти отримало понад 1000 скарг з усіх куточків України.

ЗНО, скріншот з відео
ЗНО, скріншот з відео

Студентка Лілія оцінила ЗНО по праву наступними словами: “Несправедливо та неякісно”. Незважаючи на те, що дівчина закінчила бакалаврат з червоним дипломом і вже має юридичний досвід 1.5 року, питання виявилися для неї занадто складними. Лілія зазначила, що цього не було в навчальній програмі, рівень складності просто не відповідає заявленому.

Також дівчина поскаржилася і на жахливі умови. Здавати ЗНО довелося в непровітрюваному приміщенні, де стояла дика спека, і реально було нічим дихати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Понад 1000 студентів подали скарги з вимогою зниження прохідного бала ЗНО по праву через некоректно складених тестів. Цікаво, що їх підтримують навіть професіонали. Практикуючий адвокат Олександр Дульський заявив, що раніше вважав, що такий провал на ЗНО був пов'язаний з низьким рівнем знань. Однак після того як юрист сам ознайомився з тестами, він встав на бік студентів. “Я вражений” – коротко прокоментував тести Дульський.

Дивно, але студенти все-таки домоглися свого. Прохідний бал знизили, а чотири питання, щодо яких було найбільше претензій, з тіста прибрали.

Нагадаємо, що 30 червня колишні школярі пройшли тестування з української мови та літератури. На тест з цього предмету зареєструвалися 370 тисяч випускників. У кожного перевірили температуру і зареєстрували. Для цього було збільшено час для реєстрації на іспити.

Також повідомлялося, що у мережі з'явилися відповіді на тести з географії, яке проводилося 15 липня. Під час тестування потрібно було відповісти на 54 завдання за 150 хвилин. Максимальна кількість балів становила 90. Ці відповіді не офіційні, їх виклали школярі. Офіційні результати і відповіді будуть відомі не раніше 16 липня.

Крім того, з'явилася інформація про те, що українські школярі продовжать навчання в очній формі навіть в умовах карантину. Для цього всю країну поділять на 4 зони у відповідності з показниками захворюваності коронавірусом. У зв'язку з цим визначатиметься тип навчання. У Міносвіти заявили, що діти ходитимуть до школи з урахуванням соціальної дистанції і масочного режиму. Дистанційна освіта рекомендовано тільки при суворому карантині і для тих, хто входить до групи ризику і має важкі хронічні захворювання.