Усьому світу показали жахливі кадри, що доводить воєнний злочин проросійських бойовиків під Зайцево, 13 липня. Саме тоді українці під білим прапором намагалися забрати тіло загиблого розвідника в районі Зайцево Донецької області, але потрапили під обстріл. Тепер же окупанти намагаються виправдовуватися, мовляв, стріляли по диверсантів.

Але беззаперечні докази свідчать, що кремлівські окупанти 13 липня свідомо розстріляли гуманітарну місію українців, – йдеться в сюжеті ТСН.

Розстріл медиків, фото: youtube
Розстріл медиків, фото: youtube

На кадрах з дрона видно, що важко поранений чоловік у білому шоломі і в білому жилеті з усіх сил намагається відповзти в укриття.

Розстріл місії в білому не був випадковим.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Тоді на хлопцях були білі шоломи, білі бронежилети, білі пов'язки на руках. Це була головна умова, при якому проросійські бойовики погодилися надати режим тиші. Тобто вони знали, хто і коли до них підійде", - йдеться в повідомленні.

О 9:00 біля ворожих позицій підірвався командир групи розвідки Дмитро Красногрудь. Бойовики дозволили забрати тіло загиблого і гарантували безпеку.

Олег, морський піхотинець і учасник пошукової групи розповідає, що вони вже підійшли до тіла, коли з кущів в 10-15 метрах від них пролунав крик, а потім відкрився шквальний вогонь. Причому вогонь вівся з трьох боків, не даючи вийти. Група відступила, але потім повернулася за пораненими.

Польовий медик Микола Илин з позивним Естонець (у військового дійсно був естонський паспорт, а сам він – політичний біженець із Білорусі) зголосився піти забирати пораненого побратима. Це була остання місія Естонця.

Військовий злочин визнали у США та Євросоюзі, а місія ОБСЄ з себе провину зняли.

Нещодавно ж бойовики повідомили, що той самий поранений українець у білому шоломі і жилеті, який потрапив на кадри зняті безпілотником, теж загинув.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ на Донбасі без втрат вистояли під нещадним вогнем путінських найманців – ворог зализує рани, звіт ООС.

Як повідомляв портал "Знай.ua", На Донбасі ракети найманців Путіна полетіли на голови мирних мешканців, ЗСУ кинули усі сили — звіт ООС.

Також "Знай.ua" писав, у жорсткій сутичці на Донбасі поранено українських військових, розвідка ЗСУ повідомила про втрати ворога.