У понеділок, 20 липня, стало відомо, що на Донбасі незаконні збройні формування РФ блокують перетин лінії розмежування в напрямку тимчасово окупованої території України (ТОТУ). Крім того, бойовики надають дозволи не всім громадянам і тільки в певні дні. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби з посиланням на штаб ООС в Facebook.

Зараз пропуск громадян через лінію розмежування відбувається через КПВВ "Новотроїцьке" в Донецькій, і КПВВ "Станиця Луганська" в Луганській області.

"КПВВ "Новотроїцьке" продовжує функціонувати в штатному режимі щоденно з 7:00 до 20:00. Станом на 12:00 сьогодні через КПВВ "Новотроїцьке" до ТОТУ попрямували 92 людини та 5 транспортних засобів. На контрольовану територію України – 39 осіб та 3 транспортні засоби. На "Станиці Луганській" на вихід до ТОТУ прослідували 300 осіб, в бік контрольованої Україною території – 329 осіб", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

КПВВ "Новотроїцьке", фото Уніан
КПВВ "Новотроїцьке", фото Уніан

Наголошується, що навіть в умовах карантину прикордонники надають можливість переміщення через КПВВ "Станиця Луганська", "Мар’їнка" і "Новотроїцьке".

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

"Втім, штаб ООС отримав інформацію від тристоронньої контактної групи про те, що російсько-окупаційні війська надають дозволи на перетин лінії розмежування в напрямку ТОТУ не всім громадянам і лише у визначені бойовиками дні. Держприкордонслужба інформує про блокування збройними формуваннями РФ пропуску та можливі ризики при перетині лінії розмежування на виїзд до ТОТУ. Зараз прикордонники та правозахисні організації проводять роз'яснювальну роботу з цивільними особами, адже головне для нас – збереження здоров'я і життя цивільного населення", - розповіла прес-служба відомства.

⚡️ Щодо пропуску через лінію розмежування Державна прикордонна служба навіть в умовах карантинних обмежень надає...

Geplaatst door Державна прикордонна служба України op Maandag 20 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нещодавно українська сторона змогла досягти домовленостей з російськими бойовиками і отримати непізнане тіло військовослужбовця з тимчасово окупованого Донбасу.

Як повідомляв портал Знай.uа, 19 липня російські окупанти в черговий раз порушили режим припинення вогню і підло атакували позиції українських захисників Донбасу. В результаті наші воїни дали жорстку відповідь бойовикам і ліквідували одного з них.

Також портал Знай.uа писав, що на сьогодні відомо про катастрофу МН17 і на якому етапі слідство.