Як відомо, в Україні на 19 липня припало професійне свято - День металурга і шахтаря. В місті Маріуполь з цієї нагоди показали світлове шоу дронів.

За словами організаторів дійства, дане шоу є наймасштабнішим в Україні. У виставі було задіяно більше двох сотень безпілотників.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ, а також відео у спільноті Facebook "Маріупольське телебачення".

День металурга та гірника

За лаштунками наймасштабнішого шоу дронів в Україні 🎥

Geplaatst door Мариупольское телевидение op Maandag 20 juli 2020

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

За інформацією журналістів, безпілотники, так звані "дрони", в небі над Театральним сквером створювали яскраві зображення: символ Маріуполя — скульптуру сталевара, корабель, карту України та інші.

"День металурга і гірника. За лаштунками наймасштабнішого шоу дронів в Україні", - підписали публікацію в Facebook "Маріупольське телебачення".

Також варто нагадати нашим читачам, що в Запоріжжі на честь Дня металургів влаштували ефектне шоу дронів, які показували на небі різні фігури. Відповідні відеоролики почали публікувати жителі міста в мережі.

Відомо, що щорічно, в третю неділю липня запорожці святкують День металурга. Цього року день випав на 19 липня. Оскільки в країні все ще діють карантинні обмеження, концерти та масові гуляння довелося відкласти. Однак влада Запоріжжя знайшла їм альтернативу, влаштувавши шоу дронів.

У заході взяли участь близько 200 безпілотників. Використовуючи підсвічування, вони літали в небі, створюючи яскраві фігури. Таке проведення свята складно назвати альтернативою звичним концертам і фестивалям, однак воно також припало до душі жителям міста.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, до Землі наближається отруйна комета — можна буде побачити неозброєним оком.

Як повідомляв Знай.uа вчені вражені, вперше за тисячі років вдалося знайти кисень за межами Землі.

Знай.uа писав, вчені знайшли розпечену планету, на якій вибухають атоми. Астрономи з Чиказького університету виявили, що відкрита в 2017 році екзопланета KELT-9b є найгарячішою з відомих планет.