Українські військові вперше успішно використали безпілотники Bayraktar TB2, якими активно користувалися турецькі війська під час бойових дій в Лівії і провінції Ідліб в Сирії.

Про це йдеться на сайті Міноборони України.

"Військові ЗСУ провели комплекс завдань, де було відпрацьовано вирішення тактичних завдань у ході наступу, створення та застосування нових елементів бойового порядку, комплексного вогневого ураження та застосування сил і засобів оперативного забезпечення", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, наголошується, що військові вперше успішно використали турецькі безпілотники "Байрактар", перевіривши, як останні вражають необхідні цілі.

Bayraktar TB2

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"За 6 років ми навчилися добре оборонятися. Рік тому я поставив завдання підготувати війська до наступальних дій, адже Збройні Сили України мають бути готовими до виконання будь-яких завдань за будь-яких умов", – зазначив генерал-полковник Руслан Хомчак.

До слова, "Байрактар ТБ2" — турецький ударний оперативно-тактичний безпілотний літальний апарат з великою тривалістю польоту. Щодо озброєння, то даний безпілотник може нести керовані протитанкові ракети та авіаційні бомби.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Харківський бронетанковий завод" продемонстрував точність роботи стабілізатора 125-мм гармати танка Т-80БВ і відповів "Львівському бронетанковому заводу" в "пивному челенджі".

Як повідомляв портал Знай.uа, захищають Україну на землі і під водою – вражаючі кадри з тренувань ЗСУ.

Також портал Знай.uа писав, що за оборонним укріпленням ЗСУ ворог вдарив з усією міццю – поранено українського захисника.