З'явилася інформація, що починаючи з вівторка, 21 липня, 2020 року в аеропорту "Бориспіль" для внутрішніх подорожей по Україні пасажири мають право використовувати електронні паспорти з програми "Дія"

Про це стало відомо завдяки повідомленню міністра інфраструктури України Владислава Криклія в мережі Telegram.

"Від сьогодні в аеропорту "Бориспіль" подорожують внутрішніми рейсами можуть пред'являти цифрові версії паспорта громадянина України або біометричний закордонний паспорт через додаток "Дія", - заявив Владислав Криклій.

Додаток "Дія", скріншот: YouTube
Додаток "Дія", скріншот: YouTube

За його словами, відповідні зміни в технологічні інструкції аеропорту затверджено Державною авіаційною службою України. Після прибуття до аеропорту на пункті контролю авіабезпеки пасажир повинен відкрити додаток на смартфоні і показати екран для зчитування QR-коду. Після цього йому буде дозволено здійснити політ.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що в поїздах Укрзалізниці почали приймати студентський квиток за допомогою мобільного додатку "Дія" під час посадки на потяг. Він дає право на пільгу 50%. У прес-службі зазначили, що студентам вузів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів надається проїзд на пільговій основі. Навіть за наявності студентського українцям доведеться заплатити повну вартість за квиток у вагонах вищої категорії типу СВ і 1 класу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям анонсували продаж квитків ще на п'ять напрямків: куди можна їхати без проблем. Українцям додали ще кілька напрямків для подорожей. "Укрзалізниця" анонсувала продаж квитків на п'ять потягів у традиційні місця відпочинку українців. Квитки можна придбати через офіційний сайт компанії і в залізничних касах.

Як повідомляв Знай.uа провідник змусив дівчину на ходу вистрибувати з вагона – реакція Укрзалізниці вражає. Дівчина, провожающая свою матір на поїзд в Миколаєві, травмувалася з вини провідника.

Знай.uа писав, на Прикарпатті відновлюють зруйновану залізницю - велика вода відрізала шлях поїздів.