У Києві змінено тарифи на медичні послуги. Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що для українців готують нові тарифи на медичні послуги, які будуть відповідати ринковим зарплатам медиків. За його словами, тарифи, які були розраховані до старту другого етапу реформи, не адаптовані під українські реалії.

Ці та інші тарифи на платні послуги оновили в КМДА. Розпорядженням від 2 липня 2020 року Віталій Кличко ввів в дію нову редакцію розпорядження "Про встановлення тарифів на платні послуги медичного обслуговування, що надаються лікувально-профілактичними комунальними установами охорони здоров'я" стосовно Комунальному некомерційному підприємству "Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги" (БСП). Попередня редакція тарифів була здійснена в серпні 2019 року.

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Наприклад, якщо людина потрапить в лікарню швидкої допомоги і їй знадобиться копія довідки або історії перебування це обійдеться в 76 гривень. За візит до терапевта киянам доведеться викласти 153 грн, а консультування з хірургом обійдеться в 181 грн. Тарифи у прейскуранті вказано без ПДВ.

Найдешевша послуга, яку надають в лікарні швидкої допомоги, це укол. Процедура обійдеться в 7,30 гривень, однак ліки потрібно оплачувати окремо. За оформлення медкарти, довідки та напрямки доведеться заплатити 36 гривень, а копія виписки з історії хвороби коштуватиме 38 грн.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Прейскурант цін (частково), фото: kyivcity.gov.ua
Прейскурант цін (частково), фото: kyivcity.gov.ua

Платними будуть і аналізи, однак все залежатиме від того, які параметри крові необхідно перевірити. За оформлення історії хвороби доведеться розщедритися на 100 гривень, а копія обійдеться в 76 гривень.

Як зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередні тарифи розраховували всього за два місяці до старту реформи. У МОЗ зазначають, що більшість тарифів розраховували чиновники, які не мають уявлення про реалії української медицини. Консультацій з лікарями при цьому не проводилися.

Швидка допомога, скріншот: YouTube
Швидка допомога, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, СБУ обшукує "Велюр" Тищенка, ексклюзивні кадри з місця. У ресторан "Велюр" Миколи Тищенка нагрянули силовики

Як повідомляв портал "Знай.uа", навчання під час пандемії — які заходи вживають у школах різних країн світу

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".