Так звані "биті" автомобілі зі США останнім часом набувають дедалі більшої популярності серед українців. Досить велику частину електрокарів у стані б/в, які продають в Україні, привозять саме зі Сполучених Штатів Америки, також часто завозять і "биті" автомобілі з двигунами внутрішнього згорання. Зараз в українському Міністерстві внутрішніх справ збираються зробити процедуру оформлення таких авто важчою, відповідний документ вже найближчим часом збираються затвердити.

Кабінет міністрів найближчим часом може кардинально переписати правила реєстрації автомобілів. Проєкт постанови містить доволі суперечливі пункти, один з яких стосується так званих битих автомобілів із США, пише epravda.com.

Нововведення можуть суттєво ускладнити процедуру реєстрації таких транспортних засобів і зробити її дорожчою. Крім того, документ створює додаткові можливості для легкого заробітку посередникам, які спеціалізуються на обхідних схемах.

Найбільше можуть постраждати імпортери вживаних авто з Америки. Для таких машин доведеться подавати документи про реєстрацію транспортного засобу за кордоном і перекладати їх українською мовою.

До цього зареєструвати авто в Україні можна було на підставі "картки про утилізацію", яка замінювала техпаспорт. Після ухваленням змін ця опція зникне.

Згідно з новими правилами, перекладати документи повинні консульські установи МЗС або офіційні органи інших держав, що створить чимало проблем імпортерам.

Але ключова проблема запропонованих змін полягає в тому, що навіть в МВС не можуть назвати точний перелік документів, які знадобляться для реєстрації авто із США.

"У різних штатах ця ситуація врегульована по-різному. Десь такі документи видають департаменти транспорту, десь – страхові компанії. Я не можу назвати, у нас немає загального переліку", – заявив начальник профільного управління Головного сервісного центру МВС Денис Фурманюк.

У США є кілька десятків сертифікатів на реєстрацію авто, тож виникає питання, який саме з них потрібен.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Таке неоднозначне тлумачення норм підвищить корупцію, впервнені фахівці.

Крім того, за словами юристів, ця постанова суперечить українському законодавству і не відповідає міжнародним угодам, адже створює парадоксальну ситуацію: митне законодавство не забороняє ввозити авто після ДТП, а при постановці на облік виникають заборони.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Топ вживаних авто в Україні

Як повідомляв портал Знай.ua, у Києві можуть здешевити розмитнення євроблях

Також Знай.ua писав, "євробляхерам" запропонували новий закон про розмитнення