Українські експерти розповіли, що виплати пенсіонерам, які працюють або здійснюють підприємницьку діяльність, будуть іншими. Зокрема, в деяких варіантів на мешканців країни і зовсім чекають штрафи.

Про це повідомляє "Пенсійний кур'єр".

Як відзначається, в разі працевлаштування українців, які досягнув пенсійного віку, перерахунок їх пенсії з урахуванням нового прожиткового мінімуму для обчислення мінімального розміру або доплати законодавством не передбачено.

А відтак, при призначенні (перерахунку) пенсії пенсіонеру під особистий підпис повідомляють про його обов'язки в разі працевлаштування, зокрема, необхідно надати дані про це в органи Пенсійного фонду.

Важливо пам'ятати, що якщо пенсіонер не повідомить про такі зміни, а Фонду стане про них відомо під час звірки з державними реєстрами, пенсіонеру можуть загрожувати штрафні санкції. Іншими словами, його пенсія може зменшиться.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Пенсіонери, фото - znaj.ua
Пенсіонери, фото - znaj.ua

Окремо пенсіонерам радять за кілька місяців по досягненню пенсійного віку звернутися до фахівців Пенсійного фонду, які проведуть попередню правову експертизу документів та їх належне оформлення.

Найчастіше зустрічаються такі помилки:

  • неточності в оформленні трудових книжок (неповні або неточні записи, не завірені виправлення, відсутність або погана якість друку);
  • довідки про стаж, особливо довідки, що уточнюють особливий характер роботи, заповнюються неправильно (тобто виправлення, відсутні номер, дата видачі, розшифровка підписів, підстава видачі довідки, вказуються неточні або неповні відомості про роботу майбутнього пенсіонера);
  • трапляються неточності і в індивідуальних відомостях з системи персоніфікованого обліку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Як повідомляв Знай. ua, міністр Марченко розповів, коли українцям будуть виплачувати мінімалку в 5 тисяч гривень.

Також Знай. ua писав, що як пенсіонерам прожити на 2700 гривень на місяць, у Мінсоцполітики дали відповідь.