Українська письменниця і поетеса Оксана Забужко бурхливо відреагувала на новину про бійця ВМС ЗСУ, сержанта Ярослава Журавля, якого залишили помирати на полі бою під Зайцевим у Донецькій області.

Забужко написала на своїй Facebook-сторінці, що приєднується до тих, хто вимагає розслідування "службовой недбалості, що призвело до смерті, і покарання згідно з чинним законодавством".

"Ми ж усі намагаємось про це НЕ думати, правда? Про те, як він там лежав, поранений, перетягнувши рану джгутом, - і чекав, коли його заберуть? А воно не виходить - не думати, от в чім штука. Такі моральні удари нація має "пропрацьовувати", це кожен психолог знає. (І ні, "отвлєкающіє" шоу з БТРами й піротехнікою - не "отвлєкают", так це не працює, рєбя, - тільки в аду яскравіше горітимете.)" - зазначила письменниця.

скріншот поста Оксани Забужко

Раніше капелан Дмитро Поворотний повідомив, що 40-річний Ярослав Сергійович Журавель був командиром 3-го відділення розвідувального взводу 137-го окремого батальйону 35-ї бригади морської піхоти ВМС ЗС України.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Уродженець Верхньодніпровського району Дніпропетровської області. Народився 8 березня 1980 року. На війні Ярослав з весни 2015 року.

#мійОсобистийРахунок Сержант Збройних сил України Журавель Ярослав Сергійович. Мій земляк. Морський піхотинець,...

Geplaatst door Дмитро Поворотний op Woensdag 22 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 13 липня у зоні військових дій у районі смт. Зайцево Донецької області ворожі збройні формування провели обстріл під час того, як група українських військових проводила евакуацію тіла бійця ЗСУ.

Як повідомляв портал Знай.uа, опізнано третього воїна, що загинув під Зайцеве – надавав допомогу сам собі, загинув, не дочекавшись евакуації.

Також портал Знай.uа писав, що на Донбасі з 27 липня вводиться режим повного припинення вогню.