Сучасне весілля практично не уявляється без довгого лімузина, величезного ресторану з гучною музикою, повітряних кульок, голубів і феєрверків. Проте в селі цього немає! І тим не менш, сільські весілля проходять не менш весело. Традиції українського села дуже багаті. Розглянемо найбільш цікаві з них.
Отже, на весілля обов'язково приходить все село. Запрошують усіх родичів, знайомих, друзів, і навіть малознайомих людей. Всі люди обов'язково приходять не з порожніми руками, а з “даниною”. Це можуть бути будь-які продукти – курятина, м'ясо, молоко, сметана і т. д.


В найближчому лісі знаходять сосну, і з її гілок роблять весільну арку. Однак ця послуга далеко не безкоштовно. Людям, які будуть це робити, потрібно видати три літри самогону. Це фіксована плата, торг недоречний.

На столі обов'язково має бути порося. Часто, не один, оскільки гостей дуже багато (часом, сотні людей), а треба нагодувати всіх. Столи і лавки приносять з усього села. А столи завжди дуже багаті. Тут і м'ясо, і салати, обов'язково сало, грибочки, медовик. Звичайно ж, куди без домашньої шинки і ковбаси? Звісно, свято не обходиться без самогону. Його йде багато.

Розвага молодим і гостям забезпечують музиканти. Зрозуміло, в селі таких предостатньо. Гармоністи, гітаристи, іноді навіть барабанщики знаходяться, які бадьоро відбивають ритм на старому барабані або навіть на звичайному горщику. Сільське весілля – це дуже цікавий ритуал, який не схожий ні на які інші весілля в світі.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, молодята з різних країн влаштували незвичайні весілля - закриті кордони любові не перешкода.

Раніше "Знай.іа" розповідав про те, що наречена-пампушка не влізла в сукню і вийшла заміж в одній фаті, кадри з весілля.