Лисичанський активіст Дмитро Михайлов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook про те, що пам'ятник загиблим воїнам АТО був осквернений вандалами-сепаратистами.

"В Лисичанську у річницю звільнення міста від окупантів вандали облили фарбою пам'ятник загиблим визволителям" — написано на сторінці. При цьому сьогодні відзначається шоста річниця визволення Лисичанська від російської окупації.

Вандалізм і осквернення пам'ятника
Вандалізм і осквернення пам'ятника
Вандалізм і осквернення пам'ятника, фото: Facebook https://www.facebook.com/dmytro.mykhaylov.7/posts/2004182736383363

Деокупація відбувалася протягом п'яти днів з 19 липня 2014 року. Тоді українським військовим вдалося звільнити чотири населених пункти в Луганській області, серед яких Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасну і Лисичанськ, та підняти прапор над будівлею Лисичанської міської ради.

Тоді, під час боїв загинув полковник Олександр Радієвський, підполковник Павло Сніцар і солдат Ігор Коцяр. Саме таким воїнам в межах міста і були встановлені пам'ятні знаки, що говорить про те, що жителі Лисичанська досі вшановують загиблих героїв і покладають під пам'ятники квіти.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Вандалізм і осквернення пам'ятника
Вандалізм і осквернення пам'ятника
Вандалізм і осквернення пам'ятника, фото: Facebook https://www.facebook.com/dmytro.mykhaylov.7/posts/2004182736383363

При цьому ні про яке припинення вогню до недавнього часу ніхто і не говорив. Так, всього за один день, 22 липня, з боку Російської Федерації в Донецькому регіоні було 15 порушень встановленого режиму, використовуючи при цьому міномети 120-го калібру, озброєння БМП, стрілецька зброя, безпілотні літальні апарати, гранатомети і великокаліберні кулемети.

Нагадаємо, окупанти продовжують плювати на домовленості і порушують режим припинення вогню донині.

Як повідомляв "Знай.uа", український воїн вирішив відновити події, що відбулися під Слов'янському.

Знай.uа писав про чергову сутичку на Донбасі і пораненнях збоку українських військових.