Стрілецька бухта, розташована в межах адміністративної території міста Севастополя, місцевими жителями була перетворена у звалище. Так, на окупованій території, були помічені покришки та побутове сміття, при цьому затока цвіте і заростає водоростями. Однак це і відповідна заборонна табличка не зупиняє молодь, яка купається в морі і засмагає на пірсі.

Бухта, яка стала звалищем, фото: Крым.Реалии
Бухта, яка стала звалищем, фото: Крым.Реалии
Бухта стала звалищем, фото: Крым.Реалии

За даними місцевих ЗМІ, ситуація з екологією останнім часом погіршилася через місцевих мешканців прилеглих будинків на схилах бухти, багато з яких не підключені до міської каналізаційної системи та скидають стоки прямо в море. Побутовим сміттям забруднена акваторія і береги Стрілецької бухти і вода має неприємний запах.

Кілька років тому стався випадок, коли будівельники автомобільних доріг спромоглися скинути в бухту лом асфальту. А дослідження, проведені фахівцями з Інституту біології південних морів імені Ковалевського в Севастополі (Інститут біології південних морів Національної академії наук України – ред.), повідомляють про несприятливий стан води, як про один з найбільш забруднених на території Севастополя.

Бухта, яка стала звалищем, фото: Крым.Реалии
Бухта, яка стала звалищем, фото: Крым.Реалии
Бухта, яка стала звалищем, фото: Крым.Реалии

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

При цьому нещодавно стався випадок з виявленням дитинчат дельфінів в Криму з ножовими пораненнями, що підтвердилося місцевими волонтерами та названо не першим випадком під час сезону промислу риби.

Нагадаємо, що раніше Крим міг зникнути і перетворитися в пустелю.

Як повідомляв "Знай.uа", у Севастополі з'явилися невтішні написи про президента Російської Федерації.

Знай.uа писав про спробу виправдання з боку представників "Данон Україна" після зйомки пропагандиста Пореченкова в рекламі для російського ринку.