Українські медики продовжують війну з небезпечним китайським вірусом. Як виявилося, ПЛР-тести на коронавірусну інфекцію можуть показати помилковий результат.

Про це стало відомо завдяки заяві міністра охорони здоров'я Максима Степанова, яку він озвучив в ході традиційного онлайн-брифінгу, який транслювався на YouTube-каналі Кабміну.

Віктор Ляшко, скріншот з відео
Віктор Ляшко, скріншот з відео

Також міністр назвав саму причину, яка не дає тестам працювати нормально. Степанов звернув увагу на те, що у інфікованої людини вірус присутній в носоглотці, а коли береться мазок для тесту, то в більшості випадків виявляється захворювання.

"Але в той же час, вірус може знаходитися в нижніх дихальних шляхах, і в такому разі може бути помилково негативний результат", – пояснив глава МОЗ.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Тест covid-19, скріншот: YouTube
Тест covid-19, скріншот: YouTube

Він також зазначив, що існує залежність якості тестів від кваліфікації фахівців, які беруть мазок.

"Звичайно, ми всі люди, і такі ж люди наші медичні працівники", – каже міністр охорони здоров'я.

Степанов додав, що якщо у людини з негативним результатом тесту є симптоматика коронавірусної хвороби, то їй роблять або ще один ПЛР-тест, або використовують метод ІФА.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський пообіцяв роздобути засіб від пандемії для України: "Повинна бути в числі перших країн".

Як повідомляв Знай.uа маленьких чернівчан пустять в садки, батьки п'ють шампанське.

Знай.uа писав, хмельничани повстали проти навчання "за комп'ютером": "Пустіть дітей до школи".