Новий тиждень розпочнеться в Україні з повернення спеки. Так, у понеділок, 27 липня, на більшій частині України пануватиме спекотна погода.

Синоптик Наталка Діденко зауважила, що в Україну йде спека. Найближчим часом температура повітря буде не повзти, а підстрибувать.

"У денні години вона становитиме +28+33 градуси, на Заході місцями +22+27 градусів. На Півдні, Сході та у більшості центральних областей України до середини тижня розкочегариться до +30+36 градусів.
Дощі. Завтра, в понеділок, грозові дощі пройдуть місцями в південній частині, в західних областях, можуть дійти до Вінниччини та Житомирщини", - прогнозує синоптик.

За прогнозом синоптика, на решті території України буде сухо та сонячно. У Києві завтра - без опадів. Із понеділка в столицю заходить спека, передбачається до +30 градусів і навіть вище.

"А в четвер прийде атмосферний фронт, принесе дощі з грозами і порозганяє синоптичним дрючком спеку до +22+26 градусів. Тому найближчим часом почистіть кондиціонери, перевірте вентилятори, приберіть квіти з сонячних підвіконь, випустіть у перші ряди бретельки, шорти, білий колір і строкаті лимонади. Літо ще - ого-го", - прогнозує вона.

"У неділю, 26-го липня, в західній частині України дощі можуть бути сильними. Температура повітря вихідними очікується високою. Протягом дня +25+30 градусів, на Півдні +27+33 градуси. У неділю на Заході стане свіжіше. У Києві в суботу - без істотних опадів, хіба ввечері та вже у неділю - ймовірний дощ з грозою. Температура повітря дозволить брати мінімум речей на відпочинок, очікується +26+29 градусів", - написала Діденко. Наталка Діденко