Багатоженством зараз вже нікого не здивувати, але мало хто чув про аналогічну формі шлюбу, в якому, навпаки, у жінки є кілька чоловіків одночасно. У дослідників таку форму співжиття називають поліандрією, і вона досі може зустрічатися серед народності шерпа, що проживає у Непалі.

Про це розповідає Telegram-канал "Один день из прошлого".

Пояснюється це тим, що землі в горах не так багато і ділити спадщину між усіма сім'ями численних братів просто нереально. Набагато простіше жити однією дружною сім'єю.

Ці хлопці, до речі, здається, зовсім не знають почуття власництва. Дружина спить в окремій кімнаті, а брати-чоловіки в інший, кожен на своєму ліжку. Увійшовши в кімнату до дружини, щасливець залишає своє взуття за порогом, сигнал "зайнято".

Непал, фото Pixabay
Непал, фото Pixabay

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Діти теж виходять спільні. Слово "батько" відноситься відразу до всіх братів, а щоб дізнатися конкретніше, досить запитати "який?" і отримати у відповідь "третій".

Не дивно, що в племенах шерп панує повний матріархат: всі важливі питання в родині вирішує жінка, а рада старійшин складається з особливо мудрих і старих бабусь.

Саме з такою сім'єю свого часу зустрівся український телеведучий Костянтин Стогній. У Непалі він побував у будинку провідника, дружина якого, згідно з місцевими звичаями, живе разом з ще трьома чоловіками.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гарем XXI століття: єпископа засудили за сотні дітей та десятки дружин.

Як повідомляв портал Знай.ua, Любов по-мусульманськи: чим живуть дружини шейхів в ОАЕ.

Також Знай.ua писав, На полі голяка, щоб земля вродила: інтимні традиції часів Київської Русі.