Прессекретар Російської Федерації Дмитро Пєсков знову заявив про те, що Росія не має права виступати гарантом перемир'я в Донецькій і Луганській областях, незважаючи на те, що їх вплив на бойовиків, що утримують під контролем тимчасово окуповані райони було неодноразово підтверджено.

Коментуючи нещодавню угоду з бойовиками в Мінську про припинення вогню на Донбасі, Пєсков заявив, що РФ жодним чином не зобов'язана гарантувати дотримання перемир'я, так як стороною конфлікту не є. При цьому назвавши припинення будь-яких бойових дій “суттєвим кроком для зниження напруженості на лінії зіткнення”.

Українськi війська, фото: 112.ua
Українськi війська, фото: 112.ua

І вважає, що лише на рівні “нормандського формату” — можна говорити про які-небудь гарантії з боку Росії, а в цьому випадку РФ не виступає учасником конфлікту на південному сході України.

Незважаючи на укладену угоду, бойовики все ж порушили перемир'я в перший же день. В 0:20−0:45, 27 липня, був зафіксований обстріл підрозділів 36-ої окремої бригади морської піхоти. Командувач Володимир Кравченко повідомляє про відсутність втрат з боку Об'єднаних сил, а в ЛДНР і зовсім заперечують інформацію про порушення домовленості.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Нагадаємо, ВСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів. Підрозділи Збройних Сил України продовжують виконувати поставлені завдання.

Як повідомляв "Знай.uа", на Донбасі в бою з окупантами загинув воїн ВСУ.

Знай.uа писав, що Збройні Сили України на Донбасі без втрат вистояли під нещадним вогнем путінських найманців.