Антимонопольний комітет України виявив "шахрайську" змову двох компаній на конкурсі з відбору підрядника для будівництва об'єктів на Чорнобильській АЕС і Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива.

Про це повідомляє прес-службу АМКУ.

Як відзначається, порушником конкурентного законодавства є компанія з орбіти корпорації УКРБУД - ТОВ "СК Укрбудмонтаж" та ПрАТ "Укренергомонтаж". Зокрема, АМКУ виявив наступні докази змови між даними підрядниками під час конкурсу на будівництво об'єктів на Чорнобильській АЕС і Енергоатом:

Зона ЧАЕС, фото: Getty Images
Зона ЧАЕС, фото: Getty Images

  • компанії пов'язані господарськими відносинами;
  • надають один одному фінансову допомогу;
  • мають загальних працівників;
  • активно комунікували між собою під час торгів;
  • діяли синхронно під час підготовки та участі в торгах;
  • входили в аукціон з однієї IP-адреси;
  • розташовані за однією адресою;
  • мають спільні особливості в оформленні документів.

"Впродовж 2017 - 2018 рр. ці компанії брали участь у чотирьох процедурах закупівель на загальну суму понад 1 млрд грн і виграли в трьох найбільших", - додали в повідомленні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Наразі ж на "БК Укрбудмонтаж" накладено штраф у розмірі 55 млн грн, а на ПрАТ "Укренергомонтаж" - 62 млн грн. Протягом трьох років ці компанії не зможуть брати участь в державних закупівлях.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Варто відзначити, Знай повідомляв про те, як шахраї не посоромились і зламали сторінку в соціальних мережах священнослужителя.

Також Знай писав, що в Чернівцях розкрили схему наживи ув'язнених СІЗО.

Нещодавно Знай передавав, що одесит приклеїв на купюру мотузку і обдурив мобільного оператора і банк.