Українцям повідомили, що з 1 серпня запрацюють дитячі табори. Але далеко не всі малюки зможуть насолодитись традиційним літнім відпочинком. Робота літніх таборів буде дозволена лише, якщо регіон знаходиться в зеленій і жовтій зонах, а не помаранчевою і червоної.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

Дитячий садок, скріншот: YouTube
Дитячий садок, скріншот: YouTube

Він нагадав, що українські області поділять на зелену, жовту, помаранчеву і червону зону.

Зелена зона - не можна заходити в громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, треба мити руки і обробляти їх антисептиком, і один чоловік на 5 квадратних метрів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Жовта зона - це "буферна зона", яка як попереджувальна. Заборонено відвідувати будинки пристарілих, лікарні, соціальні установи.

Червона зона - це сама критична, в якій закривається все, як було у березні-квітні на території всієї держави.

Існують показники Моз - рівень заповненості ліжок (щоб не перевищував 50%), кількість тестувань на 100 тисяч громадян, відсоток виявлення хворих і динаміка захворюваності. Регіон може перейти в іншу зону, коли 5 днів поспіль зростає хоча б один з цих показників.

Ризики від перебування дитини в дитячому таборі. Наприклад:

  • ризик кишкової інфекції, тому що іноді в таборах важко організувати систему харчування;
  • спалахи кору або вітряної віспи серед тих дітей, які не щеплені;
  • гострі респіраторні інфекції, якщо в табір потрапляє аденовірус або інші віруси.

Горбань порадила батькам проконсультуватися зі своїм педіатром, перш ніж відправляти дитину в табір, щоби той оцінив всі ризики. Раніше фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я заявили, що коронавірус може вражати і дітей. Причому діти можуть хворіти так само важко, як і люди похилого віку.

Карантин в Україні, скріншот: Команда Зеленського
Карантин в Україні, скріншот: Команда Зеленського

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як пережити літо з дітьми без шкіл, садків і літніх таборів — рятівні поради для батьків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у США невідомий чоловік на автомобілі в'їхав у натовп протестувальників, не обійшлось без стрілянини

Також "Знай.ua", на Донбасі частково відновлять роботу пунктів пропуску, кому дозволять перетинати лінію розмежування. В районі ООС частково відновлюється робота КПВВ