В Італії жінка з Черкас вбила свого роботодавця, за яким доглядала десять років. Прикрий випадок показав несправедливість, а часто знущання, які доводиться терпіти заробітчанам.

Смерть італійця і його відносини з доглядальницею-українкою, яка також була його співмешканкою, набула резонансу після програми на "5 Каналі" італійського телебачення.

Жінку звуть Олена Лорі, їй на момент злочину було 65 років, а роботодавцю Либерто Фоти - 75.

Страшна трагедія сталась ще восени 2019-го на вулиці Дель Вельтро у місті Трієст на півночі Італії (неподалік від Венеції). Тіло чоловіка знайшли на балконі 2 листопада.

Заробітчани, фото з youtube
Заробітчани, фото з youtube

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Олена розповіла, що сварки були в їх будинку дуже частими. Чоловік знущався і не пускав її додому.

Незадовго до трагічної розв'язки Олені поставили смертельний діагноз. Жінка захотіла повернутися в Черкаси, щоб провести залишок днів з донькою. Фоти був категорично проти, але українка все ж зібрала валізу.

У трагічну ніч з 12 жовтня 2019 року, приблизно о 5 годині ранку, італієць погрожував ножем. У сутичці жінка вдарила його по голові пляшкою і задушила капроновими колготками. Аби приховати тіло, вона загорнувши його в целофанові пакети для сміття і ковдру, і перетягнула на балкон. Там труп і пролежав аж 20 днів.

В цей же день, Олена вилетіла з аеропорту Венеції додому.

Один із спільних знайомих пари розповів, що українка в цій дивній родині була жертвою. Вони жили ізольовано від усіх - від родичів чоловіка і від сусідів.

"Фотій був дуже поганою людиною. Олена була його жертвою. Він бив свою партнерку і примушував до статевих відносин втрьох. Він був розпущеним, - розповів свідок. - Ліберо був розпусним і брехливим. Він страждав на діабет, а коли рівень цукру в крові падав, мав невмотивовані, холеричні реакції".

Олена померла 5 травня 2020 року.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що українських заробітчан масово затримують у Чехії.

Як повідомляв портал "Знай.uа" угорський уряд прийняв рішення, яке по всій видимості далося їм нелегко - там вирішили заборонити в'їзд на територію країни тим, хто якийсь час перебував у певних країнах.

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні можуть переглянути критерій для поділу країн на "червону" і "зелену" зони.