Більше мільйона заражених українців не підозрюють про важку недугу. Міністерство охорони здоров'я оцінює кількість хворих на вірусний гепатит С в Україні в 1,3 млн осіб. Про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, лише 9% людей з хронічним вірусним гепатитом В, знають про свій діагноз і 20% - що вони хворіють гепатитом С. За оцінними даними майже 1,3 млн осіб в Україні інфіковані гепатитом С, а під медичним наглядом перебуває 87 269 осіб. Тобто тільки 6,5% людей знають, що вони хворіють на вірусний гепатит С", - сказав він.

лікарня, скріншот з відео
лікарня, скріншот з відео

Степанов закликав українців пройти тести на виявлення вірусного гепатиту С, адже в цьому році були закладені кошти для лікування 49 700 осіб, тобто було збільшено в рази для надання кваліфікованої медичної допомоги для хворих гепатитом С.

Гепатит С — це захворювання печінки, викликане вірусом гепатиту С (ВГС): вірус може призводити до розвитку як гострого, так і хронічного гепатиту з різним ступенем тяжкості — від легкого хвороби, що триває кілька тижнів, до серйозної довічної хвороби. Гепатит С є основною причиною раку печінки.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Гетманцев зі "Слуги народу" захворів на коронавірус: "Звідки підчепив, не знаю".

Як повідомляв Знай.uа, небезпечний вірус відправив український футбольний клуб на самоізоляцію: "Всім складом".

Знай.uа писав, тести на covid-19 дають збій, МОЗ б'є на сполох: "Коли береться мазок..."