З пляжу в Одесі вивезли 16 вантажівок водоростей, що гнили.

На популярному одеському пляжі "Лузанівка" провели велике прибирання зелнених водоростей, що скупчилися біля кромки води. І хоча це вже друга така чистка за липень, морської рослинності наразі цього сезону не стає менше.

Як повідомляє місцеве видання od-news.com директор пляжу Юрій Гулліт розповів, що було вивезено 16 вантажівок водоростей. З розрахунку по 10-12 тонн на кожну машину, це майже 200 тонн. Залишки морської рослинності віднесло приливною хвилею.

Чиновник розповів, що основну роботу доводилося проробляти вручну: близько 20 осіб звичайними граблями підтягували рослини до трактора, який загрібав водорості ковшем.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Зібрані водорості перетворять на спеціальний компост, яким будуть удобрювати грунт.

До слова, на думку експертів, зелені водорості, які останні кілька років докучають одеситам і гостям міста абсолютно нешкідливі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, запорізькі пляжі накрило зеленою жижею

На запорізьких курортах туристи скаржаться на природні неприємності – відпочивати заважає то нашестя медуз, то пекучі водорості. На цей раз зіпсувала настрій любителям морського повітря мерзенна зелена рідина, що вкрила береги в районі Приморського посаду.

Як повідомляв портал Знай.ua, киян не пустять на пляжі - вода столичних пляжів кишить лактозопозитивною кишковою паличкою, яка може викликати важке отруєння людського організму.

Також Знай.ua писав, після гігантських медуз відпочиваючих на Азовському морі атакували водорості.