Медична реформа в Україні йде повним ходом, в усякому разі так звітують в міністерстві охорони здоров'я. Біда лише в тому, що реформа йде кудись в один бік, а сама медична система - в інший.

Про те, що насправді відбувається в медичних закладах, українці постійно розповідають в соцмережах. Цього разу киянка Юлія Пророченко розказала у facebook про жахливі умови, в яких перебувають малюки у відділенні інтенсивної терапії новонароджених.

Киянка звернулась до громади з емоційним проханням про допомогу:
"Допоможіть нам! Буду вдячна за репости, тому що більше не можу дивитися, як тут знущаються над малюками в тому числі і над нашими дітьми", - благає жінка, зазначаючи, що заради порятунку своїх крихіток вони з чоловіком готові на все.

"Ми потрапили у відділення інтенсивної терапії новонароджених, і це страшно опинитися з дітьми в такому місці. Коли вчора зайшла до відділення інтенсиву я побачила своїх дітей з травмами, плямами, висипами, які лежать кілька днів з жовтяницею і ніхто не стежить за їхнім станом. Лежать діти на брудних пелюшках, замурзані, з попрілостями від брудних і рідко змінюваних памперсів і смокчуть гумові рукавички, які педіатри впихають їм врот, щоб діти не кричали. Дивитися на таке страшно", - розповідає страшні речі киянка.

Юлія розповіла, що у її дитини виявили шуми в серці і малбюка потрібно терміново вести в центр до Тодурова.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Їй та ще одній матері запропонували везти дітей в службовій машині пологового будинку, на задньому сидінні, просто взявши на руки малюків.

При чому дітей на цей час відключать від апарату.

"Для мене це було шоком, як можна перевозити дитину з інтенсивної терапії, на задньому сидінні старого форда, просто замотавши пеленочкою. Чому не можна викликати лікаря в пологовий будинок? Чому не можна використовувати спеціалізований транспорт?", - обурюється мати.

Мати в розпачі шукає способи забрати дитину з цього страшного місця і благає про допомогу

"Якщо ви знаєте лікарню або лікаря, де є відділення інтенсивної терапії новонароджених - допоможіть нам!", - просить киянка.

Впервые обращаюсь за такой серьезной помощью. Но нам нужно спасать детей. И ради этого мы готовы делать все лишь бы наши...

Geplaatst door Юлия Пророченко op Dinsdag 28 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Києві можуть закрити унікальну лікарню, де приймають пологи в жінок з інфекційними захворюваннями

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні подорожчали тарифи на медичні послуги – скільки доведеться викласти за укол, аналізи та візит до лікаря

Також Знай.ua писав, Степанов не зміг презентувати концепцію медреформи перед нардепами