Білорусь перекидає додаткові війська на кордон з Російською Федерацією. Ходять чутки, що Лукашенко може оголосити надзвичайний стан і відкласти вибори.

Після затримання бойовиків ПВК "Вагнера" влада Білорусі посилює "прикриття" кордонів, а також ретельно перевірятиме учасників масових зібрань. Таке рішення ухвалили на терміновому засіданні РНБО Білорусі 29 липня, передає Белта.

Зазначається, що Державний прикордонний комітет посилить оперативне прикриття державних кордонів.

"Зокрема кордон з РФ у рамках вивчення ситуації, відстеження осіб, які перетинають державний кордон, в тому числі на зеленому кордоні. Ці сили будуть суттєво посилені", – заявив секретар білоруської РНБО Андрій Равков.

Лукашенко разом з міністром внутрішніх справ Караєвим, фото: https://www.currenttime.tv
Лукашенко разом з міністром внутрішніх справ Караєвим, фото: https://www.currenttime.tv

У Білорусі також хочуть "прикрутити гайки" передвиборчим протестам через наявну небезпеку.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"З посиленням контролю за допуском у місця проведення заходів, забезпеченню безпеки, перевірки людей. Оскільки за організаційною структурою у затриманих людей чітко простежуються певні напрямки: снайпери, підривники, айтішники. З урахуванням цього буде запроваджена низка заходів організаційного характеру з питань забезпечення безпеки", – сказав Равков.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Білорусі затримали 32 бойовика Путіна з ПВК "Вагнера"

Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу

Як повідомляв портал Знай.ua, Лукашенко втратив підтримку, по всій Білорусі йдуть пікети, опозиція готується взяти владу

Також Знай.ua писав, Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами