Міністр закордонних справ України Леонід Клімкін заявив, що Білорусь повинна передати затриманих бійців приватної військової компанії “Вагнер” Україні. Деякі з них брали участь у бойових діях на Донбасі. У зв'язку з цим Україна буде вимагати екстрадиції затриманих терористів ПВК для розслідування злочинів, скоєних ними на території Луганської і Донецької області.

У Мінську затримали російських бойовиків з ЧВК Вагнера. Що вони там робили і чого хотіли перед президентськими виборами...

Geplaatst door Pavlo Klimkin op Woensdag 29 juli 2020

Про намір вимагати передачі військових, які брали участь на Донбасі, Він написав на своїй сторінці в Facebook. Він зазначив, що незрозуміло, чим саме займалися затримані бойовики на території Білорусі, і підкреслив, що це питання повинні з'ясовувати влади республіки.

В інтернеті вже опубліковані прізвища, тому Клімкін пропонує СБУ перевірити кожного з них на предмет участі в бойових діях. Якщо виявиться, що вони воювали в Україні, необхідно негайно вимагати їх видачі.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Дипломат заявив, що над цими людьми має бути організований показовий судовий процес, щоб інші кілька разів подумали перед тим, як приймати пропозиції про вступ у ряди терористів. По-друге, цих бійців можна обміняти на політичних в'язнів, яких утримують в Російської Федерації.

Нагадаємо, в Мінську були затримані 32 представника приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”. Спецслужби Білорусі повідомили, що їм відомо про 200 прибулих бійців ЧВК. Посольство Росії відхрестилося від затриманих бійців, заявивши, що нічого про них не знає, і взагалі “їх там немає”.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лукашенко втратив підтримку по всій Білорусі тривають пікети, опозиція готується взяти владу

Як повідомляв портал Знай.ua Лукашенко заявив, що не хоче ставати на коліна перед росіянами

Також Знай.ua писав Лукашенко пояснив, чому Білорусії не потрібен карантин.