Мінімальний бал для права на отримання бюджетного місця у вищому навчальному закладі України складає 125 балів. Абітурієнти, які склали ЗНО на меншу кількість балів зможуть розраховувати лише на контрактну форму навчання.

Про це розповів під час брифінгу гендиректор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

ЗНО, скріншот з відео
ЗНО, скріншот з відео

При цьому варто зазначити, що для окремих спеціальностей вимоги можуть бути ще вищими. Наприклад, для спеціальностей фармація, промислова фармація мінімальний бал, за ініціативою Міністерства охорони здоров’я, має бути не менше 130. На право, публічне управління, міжнародні відносини мінімальний конкурсний бал має становити не менше 140. На медичні спеціальності мінімальний конкурсний бал сертифікатів з другого та третього предметів ЗНО має становити не менше 150 балів. Ця вимога висувається і для сертифікатів ЗНО вступників на контрактну форму навчання.

Основна сесія ЗНО в Україні проходила з 25 червня по 17 липня 2020 року. Додаткова сесія ЗНО стартувала 24 липня і триватиме до 11 серпня.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При складанні ЗНО у 2020 році обов'язковим було носити маску.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що десятки розумників з Львівщини здали ЗНО на 200 балів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українським школярам дозволили навчатися вдома за бажанням. Це право поширюється як на тих дітей, які тільки починають навчання, так і ті, хто вже пробували вчитися в школі.

Також, "Знай.uа" писав, що у Тернополі відгуляють випускний, карантин не перешкода.