Українці продовжують вирушати в Польщу задля заробітків. Велика конкуренція, внутрішня криза у самій Польщі, а тепер і карантин лише збільшити кількість шахрайських схем, які розробляють як “фірми по найму” в Польщі, так і в Україні.

Про це розповідають спеціалісти компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Ось найрозповсюдженіші варіації дій злочинців:

  1. Шахраї не надають свої документи, не укладають офіційний договір, збирають гроші за перехід кордону. Зникають ще в Україні.
  2. Українців вивозять до Польщі, де кидають. Там їх “знаходять” “добрі” люди, які пропонують допомогу, зокрема, роботу по мінімально низькій ціні.
  3. Водії мікроавтобусів видають себе за посередників фірми, яка очікує за кордоном. По факту, вони збирають гроші і залишають людей перед митницею.
  4. Фірма активно рекламується у Мережі, обіцяє зробити Oświadczenie. Інколи такі фірми зникають відразу після отримання грошей, або ж дають фіктивні документи, з якими митники не пускають до Польщі.
  5. Хоча фірма справді офіційна, вона не надає належних умов для проходження необхідного законом карантину. Тому люди мусять обирати: бути 14 днів голодними чи вийти і порушити карантин, що призведе до депортації.

Заробітчани, скріншот з відео
Заробітчани, скріншот з відео

Окрім того, якщо фірма, з якою ви спілкуєтеся, пропонує вам безкоштовне житло - це ознака шахрайства. Якщо фірма обіцяє ввезти людей в Польщу через інші країни, щоб не було потреби перебувати карантин, вона також дурить.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Звертайтесь лише до великих фірм, які прозоро ведуть свої справи і мають досвід роботи. Можна перевіряти фірми за такими критеріями:

  • стаж компанії на ринку (бажано, щоб було 5+ років)
  • розгалуженість філіалів
  • публічна представленість у ЗМІ Польщі та України
  • доступність інформації щодо власників фірми
  • наявність необхідних ліцензій
  • представленість компанії в соціальних мережах, відгуки на неї.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Львовом українець намагався прорватися через кордон, щоб "обкурити" Польщу

Як повідомляє портал "Знай.uа", Українці після карантину кинулись в Польщу і застрягли на кордоні, - пункти пропуску не справляються

Також "Знай.uа" писав, що На українському кордоні вибухнув "жировик люті", машини прикордонників вже у кюветі - що відбувається