В той час, коли пандемія навесні була в розпалі, Бельгія стала однією з небагатьох країн, які діяли системно і комплексно з самого початку. Так, у багатьох країнах переконані, що затишшя в піку хвороби тимчасове і зовсім скоро настане друга хвиля хвороби.

Розглянемо приклад Бельгії, які зараз вже ввели обмеження, які можуть стати зразком для багатьох країн в період боротьби з другою хвилею коронавирусной інфекції.

У Бельгії епіцентром нової спалаху хвороби став місто Антверпен. Там посилили карантинні обмеження, в тому числі ввели комендантську годину з 23:30 до 06:00. У цей час заборонено покидати будинок. Винятком є надзвичайні обставини.

карантин в Україні, фото: Уніан
карантин в Україні, фото: Уніан

Обов'язковою умовою є носіння масок у публічних місцях, у тому числі на вулиці, якщо немає можливості дотримуватися 1,5 метрову дистанцію.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

При цьому держава взяла на себе частину тягаря карантину. У тому числі з 15 липня між аптеками розподілили 5 мільйонів масок, які городяни можуть отримати безкоштовно.

Обов'язковим є перехід на роботу з будинку там, де це є можливим; зменшення розміру "соціального міхура" з 15 до 5 осіб; вдвічі зменшено допустима кількість людей на зборах (тепер це 100 в приміщенні і 200 на вулиці); похід в магазин повинен тривати не довше 30 хвилин – такі правила будуть діяти як мінімум чотири тижні.

Норма про "соціальне міхурі" особливо цікава. Це – найближче соціальне оточення за межами своєї сім'ї (друзі, колеги, з якими людина не має дотримуватися дистанції в 1,5 метра. Останнім часом допускалося створювати "міхур" з 15 чоловік, а за новими правилами – тільки з п'яти.

Напружена ситуація в провінції Антверпен не означає, що всі інші повинні сумувати, особливо якщо поруч море. У місті Остенде, що за годину їзди (120 км) на захід від Антверпена, вже зарезервовано 12 500 місць на пляжі 30 липня. За надзвичайне пожвавлення з боку відвідувачів довелося ввести систему резервування.

На кожному з трьох пляжів міста дозволяється перебування не більше 15 000 чоловік.

І це не фікція, людей дійсно пускають на пляж з QR-кодами.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Угорщина відгородилася від українців карантинної "стіною".

Як повідомляв Знай. ua, Європа потребує Українців, не вистачає робочих рук, кількість пропозицій зростає.

Також Знай. ua писав, що Україна знову не потрапила в список країн, яким дозволено в'їзд в ЄС.