Українцям в умовах пандемії вірусу досі важко. Вибір країн суворо обмежений, а країни ЄС і зовсім закрили свої кордони, поки кількість хворих не знизиться.

Тим не менш спосіб законно потрапити на територію ЄС знайшли заповзятливі українці. І навіть заробляють на співвітчизниках.

В Україні вже функціонує ціла інфраструктура з підприємств, які за 100 євро допомагають українцям оформити документи для успішного виїзду в Євросоюз.

"Якщо вам терміново потрібно в Європу і ви готові їхати своїм транспортом, то ми знаємо, як це зробити", — заманюють клієнтів на сайті однієї з таких компаній. Щоб з'ясувати подробиці, дзвонимо за вказаним номером. "Ми робимо документи на в'їзд у Європу. Документ на машину з водієм коштує 100 євро, плюс — по 50 євро за кожного такого пасажира. Якщо ви їдете з сім'єю з чотирьох осіб, то за всіх — 250 євро", — сказав співрозмовник.

Кордон, скріншот YouTube
Кордон, скріншот YouTube

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За цю суму компанія зробить запрошення від роботодавця з Естонії.

"Все це робиться через трудові договори. Тобто ми вам надамо шляховий лист і всі робочі документи, необхідні для в'їзду в ЄС. А далі ви можете їхати куди хочете протягом 90 днів. Навіть в Естонії не обов'язково заїжджати", — уточнили на фірмі.

Все, що потрібно для замовлення пакета документів, — техпаспорт на автомобіль закордонного паспорта кожного з пасажирів.

"У нас є офіс у Києві, можете під'їхати і оплатити тут. Якщо ви з іншого міста, можете вислати документи на електронну пошту, оплатити на картку, а документи ми вам надішлемо по "Новій Пошті", — консультує співрозмовник.

За його словами, такою схемою протягом усього карантину користуються перекупки "евроблях".

"В ідеалі ця тема робиться для того, щоб ви могли в'їхати в ЄС, а далі можете робити там що завгодно. Головне не хуліганити. Багато цікавляться поїздкою з метою купівлі машин. Тобто приїхали, купили авто, пригнали в Україну, продали і так далі. Але якщо ви за 90 днів зможете знайти роботу, то роботодавець може зробити вам робочу візу або інші документи, щоб залишитися на довше", — відзначили в компанії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Угорщина відгородилася від українців карантинної "стіною".

Як повідомляв Знай. ua, Європа потребує Українців, не вистачає робочих рук, кількість пропозицій зростає.

Також Знай. ua писав, що Україна знову не потрапила в список країн, яким дозволено в'їзд в ЄС.