Українськими профспілками було опубліковано законопроєкт, яким пропонують скоротити термін надання державою допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

Згідно з документом, пропонується надавати допомогу роботодавцям, у тому числі ФОП, які є застрахованими особами з-поміж суб'єктів малого та середнього підприємництва на термін тимчасового зупинення діяльності до 31 серпня поточного року (на цей момент – протягом 30 календарних днів після завершення карантину).

Безробіття, фото Знай.ua
Безробіття, фото Знай.ua

Зазначається, що роботодавець або ФОП, який офіційно застрахований, має право на отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину протягом 90 календарних днів з дня припинення виробництва, але не пізніше 31 серпня 2020 року. Дану ініціативу мають намір реалізувати, оскільки карантин в Україні вже ослаблений постановою Кабміну і документ "дозволить створити умови для відновлення економічної діяльності суб'єктами господарювання".

Щобільше, були скорочені бюджетні витрати на виплату допомоги по безробіттю. Замість 4,723 млн виділять на 2 млн грн менше. А станом на 16.07.2020 р. вже використано 1,6 млн гривень. За словами прем'єра Дениса Шмигаля, у 2021 році мінімальна зарплата в Україні буде підвищена до 6250 гривень. У документі також сказано, що мінімальна зарплата в Україні до 2023 році буде на рівні понад 7 тисяч гривень.

"Мінімальна зарплата на наступний 2021 рік, за прогнозами, становить 6250 грн в середньому. Тобто, так як ми і говорили – 6 тис. На початку року, 6500 – у другому півріччі. У 2022 році – 6700 грн, в 2023 році – 7200 грн", - заявив Шмигаль про прогнозні очікування, які були заздалегідь розроблені Міністерством економіки.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Денис Шмигаль, скріншот: YouTube
Денис Шмигаль, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера": "Плацдарм для дій проти нашої країни"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня