Найближчим часом на українців чекає підвищення пенсійних виплат.

В наступному році українським пенсіонерам піднімуть виплати. Таку заяву зробила міністр соціальної політики Марина Лазебная в ефірі "112 Україна.

Читайте Знай в Google News!

Однак, за словами чиновниці, таке підвищення торкнеться далеко не всіх українських пенсіонерів.

"Ми працюємо над цим питанням. Перший крок ми зробили для пенсіонерів 80+. І в наступному 2021 році обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75+ пенсіонерів", - зазначила міністр.

Як зазначила Лазебная, починаючи з січня 2021 року сума мінімальної виплати-гарантії становитиме близько 2 400 гривень. Але це не остаточна сума. Тому що наступне підвищення заплановане вже на липень - з середини літа воно становитиме вже 2600 гривень.

Пенсіонери, фото з вільних джерел
Пенсіонери, фото з вільних джерел

Однак, навіть таке незначне підвищення зможуть отримати не всі пенсіонери. Воно торкнеться тільки тих, кому вже виповнилося 65 років.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

І хоча політики весь час наголошують на тому, що постійно працює над збільшенням пенсійні виплати, а індексації пенсій проводяться періодично, відповідно до встановленого графіка, суми виплат при цьому піднімаються несуттєво.

Всі розуміють, що тих виплат, які зараз отримую пенсіонери, катастрофічно не вистачає на всі потреби. І зростання пенсій на 200-300 грн суттєво не поліпшить ситуацію.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям можуть скоротити виплати пенсій та "впаяти" штраф

Як повідомляв портал Знай.ua, пенсії нараховуватимуть автоматично, в Мінсоцполітики дали інструкцію українцям.

Також Знай.ua писав, як пенсіонерам прожити на 2700 гривень на місяць, у Мінсоцполітики дали відповідь.