Люди, які їхали з Херсона, зуміли змусити керівника поїзда довезти їх до Тернополя, незважаючи на заборону Укрзалізниці, введену через коронавірус. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

На позачерговій сесії міської ради Державну комісію з надзвичайних ситуацій попросили виключити населений пункт з нововведеної "червоної" зони за рівнем поширення COVID-19.

На засіданні мер розповів про звернення людей, які купували квитки 2 серпня, після внесення Тернополя в "червону зону". Інформацію про те, що поїзд не буде зупинятися в цьому місті, пасажири дізналися лише при посадці в вагон від провідниці. Керівник поїзда запропонував вийти у Львові чи Хмельницькому. Вони залишилися без можливості дістатися до рідного міста.

В Укрзалізниці поінформували про прес-конференцію, яка відбудеться 4 серпня і де будуть відповіді на всі питання по цій ситуації. Сергій Надал розкритикував заборону залізничного сполучення з Тернополем.

Карта регіонів за зонами, фото: ЦГЗ МОЗ
Карта регіонів за зонами, фото: ЦГЗ МОЗ

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Він сказав: "Вдумайтеся, тернополяни повертаються додому з інших міст і не знають, чи зможуть вийти на станції Тернопіль. Що їм робити? Доки у Києві працюють "велюрові ресторани", у Тернополі Укрзалізниця заборонила зупинятися поїздам. Не гнівіть людей ... Наше місто ніхто не змусить жити у жодній зоні".

У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили, що місцева влада не має ніякого права послаблювати карантин, лише посилювати його. Це справа Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Влада Тернополя ж віднесла себе до "помаранчевої зони", де забороняється робота хостелів, ресторанів вночі, розважальних центрів, спортзалів, дитячих таборів і туристичних баз.

З понеділок, третього серпня в Україні набули чинності нові правила адаптивного карантину. Країна була розділена на чотири рівні небезпеки, де "червоний" описує гіршу ситуацію, "зелений" - мінімальний рівень обмежень.

Нагадаємо, Україна поділена на чотири зони: як це відіб'ється на житті різних областей.

Як повідомляв "Знай.uа", Хмельниччина ризикує сісти на жорсткий карантин.

Знай.uа писав, що Бельгія показала приклад карантину для всіх країн: ніяких нічних прогулянок і пляж по QR-коду.