Екс-глава Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook опублікувала великий пост, присвячений проблемі бебі-боксів в Україні. На думку Супрун, уряд зробив помилку, запропонувавши батькам замість "пакета малюка" грошову компенсацію. Вона заявила, що уряд вибирає шлях найменшого опору і відмовляється від важливих соціальних ініціатив.

"Ще одна корисна державна ініціатива зникає. Днями уряд оголосив рішення видавати батькам немовлят грошову компенсацію замість пакетів малюка - "бебі-боксів". Тепер вони отримуватимуть не зібраний пакет необхідних на перший час речей для немовлят, а 5000 гривень на банківській картці. Ці гроші можна буде витратити виключно на потреби дитини і породіллі в спеціально визначених магазинах. Все як в "старому доброму" радянському союзі ", - написала Супрун.

UPD Дитячий фонд ООН UNICEF Ukraine закликає уряд зберегти програму «пакунок малюка». Протягом двох років вони збирали...

Geplaatst door Уляна Супрун op Vrijdag 31 juli 2020

Політик і лікар згадала про слова чинного прем'єр-міністра Дениса Шмигаль. Він вважає, що це зроблено для зручності батьків, так як більшість з молодих мам і тат незадоволені змістом боксу. Супрун зазначила, що зауваження батьків щодо наповнення "пакета малюка" і часу видачі дійсно були об'єктивними. Але замість того, щоб згортати програму повністю, можна було б просто її підкоригувати вважає Супрун.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Кого не мобілізують до армії: перелік професій Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Ця ініціатива з видачею грошей виглядає лише як чергове" просте "рішення складної проблеми (яка насправді робить все для всіх ще складніше) і звичайна неспроможність підтримувати хорошу програму, яка була дуже цінною для батьків і ринку", - впевнена екс-в.о міністра охорони здоров'я.

Щоб отримати ці 5000 гривень, батькам або опікунам дитини потрібно звернутися в ПриватБанк, оформити картку, зібрати багато різних копій документів і звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту. Пакет документів в Мінсоц можна подавати також онлайн. Витратити гроші з картки можна протягом 12 місяців тільки в певних магазинах.

Для сімей, в яких щойно з'явився малюк, вибратися з будинку хоча б на кілька годин - насправді велика справа. Особливо, якщо поруч немає когось, хто може доглянути дитину. Тепер замість того, щоб отримати готовий зібраний пакет прямо в медустанові, батькам доведеться виділяти додатковий час і ресурс на оформлення карти, а потім і покупку необхідного.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів – можуть самоліквідуватися протягом 100 годин

Як повідомляв портал "Знай.uа", суворі атракціони: українців обкладуть податком на землю — хто і скільки сплачуватиме

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня