У ФБР підтвердили, що проводять у США обшуки в компанії, пов’язаній із Коломойським.

4 серпня співробітники ФБР США влаштували обшук в офісі ріелторської компанії Optima в центрі Клівленда, яка пов'язана з українським олігархом Ігорем Коломойським. Слідчі дії також проводилися в офісі Optima в Маямі.

Проведення обшуків підтвердила спеціальний агент ФБР Вікі Андерсон-Ґреґґ, повідомляє "Радіо Свобода".

"Я можу підтвердити, що ми є в обох локаціях", – сказала вона, додавши, що наразі немає затриманих.

"Влада в Клівленді проводить широкомасштабне розслідування, яке стосується українського олігарха Ігоря Коломойського, воно триває вже досить тривалий час. Коломойський є керівником групи "Приват", великої української бізнес-компанії, а керівники компанії також входять до складу Optima", – повідомляє видання Cleveland.com.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Інформацію про обушки прокоментувала експертка аналітичного центру Atlantic Council Мелінда Харінг, яка написала у Twitter: "час змішувати мартіні".

Optima вважають компанією, пов’язаною з Коломойським, зокрема через "ПриватБанк", яким олігарх володів до націоналізації в 2016 році. Так, компанії, пов’язані з "ПриватБанком", також перебували в структурі власності Optima. А сама Optima свого часу активно скуповувала в Клівленді нерухомість. Можливо, саме через цю компанію Ігор Коломойський разом із бізнес-партнером Геннадієм Боголюбовим відмивали кошти "ПриватБанку".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Коломойський винен армії мільйони доларів: "Укроборонпром" виграв суд

Як повідомляв портал Знай.ua, Коломойський просуває Бужанського на пост мера Дніпра

Також Знай.ua писав, Нацбанк відсудив у Коломойського нерухомість на 100 мільйонів