Державна акціонерна компанія “Артем”, яка входить до складу “Укроборонпрому”, зумів відсудити у олігарха Ігоря Коломойського 8 мільйонів доларів. Позов був поданий проти американської організації Grey Fox, яка виграла підряд на поставку комплектуючих для серійного виробництва снарядів. Справа розглядалася в Стокгольмському арбітражі, який встав на бік української компанії, передає Бабель.

Згідно з постановою суду, Grey Fox повинна перерахувати на рахунок компанії “Артем” 8.3 мільйона доларів США. Ці кошти були отримані в якості авансового платежу перед проведенням поставки. Однак комплектуючі так і не були отримані. Крім того, Стокгольмський суд зобов'язав Grey Fox відшкодувати всі витрати, пов'язані з розглядом справи.

Ігор Коломойський, скріншот: YouTube
Ігор Коломойський, скріншот: YouTube

Після отримання судового рішення компанія “Артем” звернулася до виконавчої служби Сполучених Штатів, і зараз робляться дії по стягненню коштів з компанії Grey Fox.
Причиною для позову став скандал, який бере свій початок в 2018 році. Саме тоді держкомпанія “Артем” підписала контракт із Grey Fox на суму 16.6 млн доларів з перерахуванням авансового платежу в розмірі 50% від суми. Через рік необхідне обладнання так і не було отримано. Після закінчення строку контракту, було порушено кримінальну справу. Кілька чиновників з “Укроборонпрому” вже затримані і дають свідчення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Верховна Рада у повному складі буде сидіти під кондиціонером все літо: канікули скасовуються.

З'явилася інформація, що український парламент під час літніх канікул не буде припиняти роботу. Народні депутати планують провести близько чотирьох позачергових засідань у цей період, щоб встигнути прийняти ряд законопроектів.

Як повідомляв портал Знай.uа, ВР прийняла законопроект, який посилить відповідальність за вчинення ДТП у стані алкогольного сп'яніння

Також портал Знай.ua писав, що Верховна Рада вирішила долю місцевих виборів – або чекати їх у жовтні.