Правоохоронні органи України розшукують людину на прізвисько “Палич”: чоловік роками очолював “в'язницю” у самопроголошеній "ДНР", де жорстоко знущався над полоненими. Про чоловіка та його звірства розповідають десятки українців, які перебували у полоні.

Про це розповідає Радіо Свобода.

В'язниця розташована на території арт-простору “Ізоляція”. До приходу сепаратистів до влади у цьому регіоні, у закинутій промисловій зоні відбувались виставки і лекції. Після захоплення території бойовиками, арт-місце перетворилось на в'язницю. Її очолив Палич.

"ДНР"
"ДНР"

Полонені розповідають про катування, побиття і згвалтування великої кількості ув'язнених цим чоловіком. Один із колишніх полонених, Станіслав Печонкін, пригадує: "Сім місяців він мене бив, принижував, поливав з «Кьорхєра», «стежив за моєю фігурою», забороняючи мені їсти все, крім каші. Після цих 7 місяців на «Ізоляції» мене напівживого вивезли до лікарні, де відкачували 5 днів. Крім мене, у «Палича» були й інші «любимчики», з яких він знущався. Одна з проблем «Палича» – він полюбляв випити й міг іти в запій на кілька тижнів, тоді йому взагалі відривало «башню»: починалися масові побиття, і дехто їх не переносив. Бувало таке, що запої «Палича» закінчувалися черговим трупом".

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Інша жертва Палича, полонений Станіслав Асєєв, розповідає: “Це особистість, яка поєднувала в собі дві крайності: з одного боку, переконаний садист-психопат, який не відчував жодного співчуття до людей, яких він катував та сексуально ґвалтував. З іншого боку, його не можна було назвати повним відморозком, і він точно не ідіот. Він був тонким психологом і дуже грамотно грав на почуттях ув’язнених. Він розміщував у сусідніх камерах людей, які мали якісь стосунки. Інколи туди потрапляли пари, інколи чоловік із дружиною, щоб потримати дружину кілька днів і чоловік підписав необхідні документи. Таке відбувалося на моїх очах. Я сидів у четвертій камері, за стіною була третя – жіноча камера. Він навмисно підсадив до нас в камеру чоловіка, дівчина якого сиділа в третій камері, – щоб він божеволів від цього, знаючи, що за стіною його кохана”.

Нині відомо, що Палич не є головною людиною в “Ізоляції”, проте, за свідченнями, досі з'являється на території, щоб приймати “новеньких”.

Нагадаємо, Кравчук розповів Скабєєвій про Зеленского та імпотенцію в 35 років: "Він втомився. Він уже немолодий".

Як повідомляв Знай.uа на Донбасі українські воїни знайшли майже сотню "подарунків" Путіна і врятували 37 осіб.

Знай.uа писав, Кравчук відмовляється давати Донбасу особливий статус: два можливих компроміси.