Після руйнівного вибуху в столиці Лівану, Бейруті, користувачі Мережі з України почали шукати об'єкти, які небезпечні для жителів нашої країни. І знайшлося таких відразу кілька. Особливо дивною виглядає ситуація з 10 тисячами тонн селітри, яку нещодавно перевезли з Миколаєва в порт Південний. Зараз вона знаходиться під Одесою, і загрожує порту і припортовому заводу.

Про ситуацію з селітрою розповів журналіст Денис Шкарівський. За його словами, 10 тисяч тонн селітри знаходилися в порту Миколаєва, проте потім її вивезли в Південний. Зараз вибухонебезпечний вантаж знаходиться біля судна Trump D, на яке зараз накладено арешт. Шкарівський зазначив, що якщо пожежа трапиться в порту, то вибух буде значно потужнішим, а наслідки – набагато руйнівнішими, порівняно з Бейрутом.


Одеська преса повідомляє, що прямо зараз біля Trump D знаходяться кілька сотень мішків з невідомим вмістом, які стоять під відкритим небом. Однак Керівник порту Максим Широков заявив, що селітра, яка зберігається в порту Южного, не настільки небезпечна, як та, яка детонувала в порту Бейрута. Крім того, він порекомендував журналістам звернутися з офіційним запитом до адміністрації.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, половина Бейруту зруйнована, іншу паралізував колапс

Як повідомляв портал Знай.ua, названа причина гігантського вибуху в порту Бейрута

Також Знай.ua писав, трагедія в Бейруті: на місці НП знайшли російську вибухівку.