В Україні з п'ятниці, 7 серпня, почали брати збір за виліт пасажирів. Сьогодні набув чинності відповідний закон. Документ визначає на законодавчому рівні особливості стягнення державного мита за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України, і за кожну тонну вантажу, відправленого або прибулого в аеропорт України.

Читайте Знай в Google News!

Закон вчора, 6 серпня, опублікували у газеті Верховної Ради України "Голос України", і він набув чинності з дня, наступного за днем оприлюднення. Закон встановлює ставку державного авіаційного збору за кожного пасажира, який літатиме в межах України, у розмірі 0,5 долара, на міжнародних рейсах - 2 долари.

Аеропорт, скріншот: YouTube
Аеропорт, скріншот: YouTube

За кожну тонну вантажу в межах України - 2,5 долара, а в разі здійснення міжнародних перевезень з/в Україну - 10 доларів. Даний закон Рада схвалила в цілому в другому читанні 13 липня, його підтримали 256 нардепів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Збір при цьому не стягуватимуть у разі:

  • перевезення вищих посадових осіб та офіційних делегацій держав;
  • перевезення гуманітарної допомоги з/в Україну відповідно до актів Кабінету Міністрів;
  • польотів, пов'язаних із забезпеченням проведення робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха, авіаційних та інших подій, санітарних авіарейсів (у тому числі перевезень тіла (останків, праху) померлого).

Також звільняються від збору у разі перевезень пасажирів, що:

  • належать до категорії осіб, які звільняються від сплати зборів відповідно до закону;
  • при перевезенні дітей віком до двох років;
  • при перевезенні транзитних пасажирів;
  • пасажирів з сервісними квитками та у разі перевезення менш як 10 пасажирів одним нерегулярним рейсом.

Аеропорт, скріншот: YouTube
Аеропорт, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ПриватБанк відмовив дитині без батьківської опіки, українці не змовчали: "Дискримінація за соціальним походженням?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", Мандзій розповіла, яким буде навчання у школах з вересня: "зелені уроки" та маски на перервах

Також Знай.uа" писав, в Україні зростуть зарплати бюджетників – скільки люди отримуватимуть уже з вересня