До стрімкої передвиборчої кампанії репера Каньє Веста, який в останній момент заявив про своє прагнення стати президентом, виявились причетними політтехнологи, відомі співпрацею з Республіканською партією США і Дональдом Трампом, а також тим, що були фігурантами скандалів, повʼязаних із виборчим шахрайством.

Про це повідомляє ABC News.

Каньє Вест, який раніше пристрасно підтримував президента США Дональда Трампа, після вбивства Джорджа Флойда відсторонився від нього.Він повторив про свій розрив з чинним президентом і на початку своєї кампанії.

Пізніше репер заявив, що його висунення може збентежити темношкірий електорат демократа Джо Байдена, оскільки "говорити, що темношкірі голосують за демократів — це форма расизму та білого супремасизму"

Наразі Вест намагається потрапити до виборчих списків у кількох штатах після провалу в інших. Він також шукає підтримки виборників — чиновників, які представляють штати у Колегії, що голосує за кандидата після всенародного голосування.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Каньє Уест проводить свою першу президентську кампанію в Північному Чарлстоні, фото:ABC News
Каньє Уест проводить свою першу президентську кампанію в Північному Чарлстоні, фото:ABC News

Виявлення політтехнологів, пов’язаних із Трампом, збіглися з питаннями про справжні мотиви репера ув'язатись у виборчі перегони.

Наразі незрозуміло, хто і в який спосіб найняв політтехнологів, проте з джерел у штабі Веста стало відомо, що минулого тижня він хотів перезавантажити свою кампанію через її неорганізованість та негативне висвітлення в ЗМІ.

Репер також висловив своїй команді бажання "зробити чудо" і "зупинити" Байдена, щоб дати темношкірим американцям можливість зробити "позитивний вибір" та "чогось навчитися" перед виборами-2024.

Хто ці політтехнологи?

Одного з республіканських політтехнологів звуть Марк Джейкобі, чию компанію найняли для просування Веста як кандидата, а також для зібрання необхідних підписів, як повідомило джерело в штабі репера.

Джейкобі характеризують як професійного збірника підписів і активного прибічника Республіканської партії, проте в 2008 році його заарештували за виборче шахрайство, пов’язане з питаннями реєстрації та голосування. Він визнав провину та отримав три роки умовно.

В той же час Джейкобі звинувачували у тому, що він обманом змушував виборців реєструватися як республіканці — це підносилося як підпис петиції.

Наразі Вест проводить компанію в Колорадо, де для реєстрації потрібно зібрати лише 9 підписів — 4 з підписників виявилися республіканськими політтехнологами зі значним досвідом в політичній стратегії своєї партії.

Інші політтехнологи кампанії Веста — все ті ж республіканці, деякі — зі зв’язками в середовищі консервативних лобістів.

"Байден і Трамп обидвоє потрапляють у скандали, а Каньє просто завойовує популярність", — розповів співрозмовник видання зі штабу репера.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, кому насправді вигідний чорношкірий кандидат-репер Каньє Вест

Як повідомляв Знай.ua, Каньє Вест і Ілон Маск об'єдналися проти Трампа

Також Знай.ua писав, Каньє Вест заявив, що вступив в президентські перегони, щоб їх виграти.