Як відомо, в неділю, 9 серпня, в білоруській столиці користувачі мережі стали повідомляти про проблеми в роботі деяких сервісів. Пізніше місцеві журналісти дізналися, що проблеми є і в Мінській області, а також в місті Вітебськ. Відомо, що в цей день в країні проходять вибори президента.

Читайте Знай в Google News!

Читачі одного з білоруських видань пишуть: "Дуже повільно вантажаться файли в Telegram без проксі-сервісу", "Дуже повільно завантажується YouTube", "Відвалюються Google-сервіси", "В офісі ліг шифрований трафік на ресурси за межами РБ. Внутрішні сайти РБ ще працюють, месенджери теж".

Протести в Білорусі, скріншот: YouTube
Протести в Білорусі, скріншот: YouTube

Крім того, за повідомленнями громадян, не відкривається сайт Віктора Бабарика — ані через ByFly, ані через А1, ані через МТС. І недоступна платформа zubr.in - користувачі мережі підозрюють блокування по IP.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Також сайт google.by у читача з Мінська з мобільним інтернетом від МТС відкривався відчутно повільніше, ніж зазвичай. При спробі пошуку рядок з популярними запитами не з'явилася, чекати видачі інтернет-сторінки з результатами пошуку довелося кілька хвилин.

Ось так виглядає спроба завантажити офіційний сайт Віктора Бабарико
Ось так виглядає спроба завантажити офіційний сайт Віктора Бабарико

Зазначимо, що сайт платформи "Голос" на момент 10 ранку був доступний. У Telegram-чаті мінчан повідомляють про проблеми з VPN-сервісами, зокрема, з TunnelBear (нагадаємо, що напередодні цей сервіс подарував білорусам 10 Гб безкоштовних даних). А також з сервісом 1.1.1.1. З Tor і VPN в браузері Opera поки проблем немає, і працює анонімайзер Psiphon Pro. І на форумі гри World of Tanks повідомляють про проблеми з сервером.

Крім Мінська, повідомлення надходять і з інших міст. Написали :"У Бобруйську теж майже нічого не працює, ані з VPN, ані з proxy". Крім того, написав читач з Вітебська: "Проблеми з домашнім інтернетом і мобільним інтернетом A1. Дуже низька швидкість закачування, постійно "відвалюється" Wi-Fi, подивитися на YouTube відео взагалі проблема, не завантажує відео. На роботі точно сказати не можу, але начебто "Белтелеком". Також проблеми із завантаженням сторінок, дуже довго завантажує, багато сайтів взагалі не вантажить. Щодо домашнього інтернету сказала дружина. так як вона з дітьми знаходиться вдома. Також надсилання повідомлень через Viber відбувається із затримкою приблизно в 10 хвилин".

Журналістам в "Белетелекомі" заявили, що дійсно, спостерігаються проблеми, і що "технічні фахівці розбираються".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українців припинили пускати до Білорусі перед виборами.

Як повідомляв Знай.uа, Лукашенко почав війну проти Цоя: у Мінську затримали діджеїв за пісню "Перемен".

Знай.uа писав, фанати Путіна "зливаються" один за іншим: Агутін, Лепс і П'єха оголосили бойкот Лукашенку.